Az Aggteleki - karszthegységet főleg barlangóriásai teszik különlegessé. Titokzatos búvópatakjaival, sötét torkú víznyelőivel, föld alól előtörő kristálytiszta patakjaival, madárdalos zöld erdőivel, sziklaormaival és várromjaival kétségtelenül az ország, sőt Európa egyik legvadregényesebb karsztv...
A látogatás apropója: balatoni halak – ezúttal nem a tányéron, hanem akváriumban, balatoni fürdőkultúra – ezúttal csak kiállítási tárgyakon, farmerdivat – ezúttal csak test-közelből…
300 különleges fa- és cserjefa, a rhododentronok fantasztikus látványa még az örökmozgó gyerekeket is lenyűgözi. Sétálj nyugalomban, szépségben és sajátos környezetben. A lelki felüdülés garantált lesz legalább 1 órára.
Balatonfüreden először a híres hindu költő, Tagore, ültetett fát gyógyulása tiszteletére, melyet aztán több fa is követett híres költőktől, tudósoktól, államfőktől.
Baja a vizek és ízek városa.A 40000 lakosú, többnemzetiségű várost az itt élő emberek vendégszeretete, sokszínű hagyományőrző kultúrája, építészete, iparművészete a Dél-alföldi régió egyik jelentős idegenforgalmi központjává tette.Baja történeteBaja történ...
Pannonhalma mindenki számára az Apátságról ismert. Pedig egy kis séta az arborétum területén és lenézni a dombtetőről, lenyűgöző látvány. Az arborétum története érdekes: eredetileg a szerzetesek gyógynövényeskertje volt...Itt található Magyarország egyik legbecsesebb emléke a Géza feje...
Tihany legismertebb jelensége a tihanyi visszhang. A Visszhang-dombon található az echókő, ha onnan elkiáltod magadat, akkor a szavak a több mint 300 méterre lévő apátság északi oldaláról 2 másodperc alatt visszaverődnek.
A Bükk-hegység a Kárpát-medence egyedülálló földtani értéke, átlagmagasságát tekintve hazánk legmagasabb hegysége, karsztos röghegység (több mint húsz csúcsa emelkedik 900 méter fölé).A hegységről...
Területe három fő részre tagolódik.
Kö...
A gazdaságban megismerhetitek a tájra jellemző állatokat, növényeket és a háztáji gazdálkodás eszközeit, folyamatait. Lehetőség van az állatok etetésére, simogatására, a takarmányok előkészítésére.