barlang, barlangok magyarországon, cseppkőbarlang, hegyi barlang, tavasbarlang

facebook-családi üdülés.hu családi üdülés.hu utazási portál hírlevele

Barlangok

Találatok szűkítése

Összesen: 1-10 / 10

Szent István barlang

Miskolc-Lillafüred Barlangok
Az üreg a Bükk Nagy-fennsíkjának keleti peremén elhelyezkedő, Létrás-lápa-István-lápa térségéből a víznyelőkön keresztül a felszínről mélybe jutó karsztvíz által kialakított, időszakos forrásbarlang.

Béke - barlang

3759, Aggtelek Barlangok
Hazánk ötödik, az Aggteleki-karsztnak második leghosszabb felszínalatti rendszere, melynek mindhárom ismert bejárata mesterségesen megnyitott. A Béke-barlangban folyó patak vizét több mint 430 mésztufagát - 120 tavat kialakítva - duzzasztja vissza.
Lóczy barlang Balatonfüred A Tamás-hegy nyugati oldalában 1894-ben feltárt és 1934-ben megnyitott barlang jelentős természeti és idegenforgalmi értékkel rendelkezik.  
Az Aggteleki - karszthegységet főleg barlangóriásai teszik különlegessé. Titokzatos búvópatakjaival, sötét torkú víznyelőivel, föld alól előtörő kristálytiszta patakjaival, madárdalos zöld erdőivel, sziklaormaival és várromjaival kétségtelenül az ország, sőt Európa egyik legvadregényesebb karsztv...

Tapolcai Tavasbarlang

8300, Tapolca Kisfaludy Sándor u. 3. Barlangok
A Tapolcai tavasbarlang a Balaton - Felvidék egyik különleges természeti csodája. Az ország egyetlen barlangja, amelyet csónakkal járhattok be. 
A Déli-Bakony fokozottan védett barlangjának kialakulásával, évmilliók emlékeivel overallos túrákon ismerkedhetnek meg a 10 évesnél idősebb érdeklődők.

Baradla - barlang

3759, Aggtelek Baradla oldal 1 Barlangok
A Baradla-barlang nagy része kb. 230 millió évvel ezelőtt keletkezett, középső triászkori, ún. wettersteini és steinalmi világosszürke mészkőben alakult ki.
Vadlánlik - Vadlánylik barlang Gyenesdiás A szobányi méretű barlangot a szél vájta ki, a kezdetekben egy széleróziós kőfülke volt, amelyet aztán az emberi kéz mesterségesen bővített ki a mostani méretére. A szájhagyomány szerint a helyet a századforduló idején titkos pálinkafőző helyként használták. 
Balatonederics közelében  találjátok a fokozottan védett Csodabogyós-barlangot, amely Magyarország tizedik, a Dunántúlnak pedig hatodik leghosszabb barlangja. A barlang a Balaton-felvidéki Nemzeti Park területéhez tartozik.
A fokozottan védett Anna-barlang Lillafüreden, Miskolctól 3 km-re nyílik. Bejárata a Palota-szálló alatti Függőkertek aljában, közvetlenül a Szinva-vízesés mellett található. Járatainak hossza 570 m, melyből a bemutatott szakasz hossza 208 m.
Összesen: 1-10 / 10

Családbarát szállás

Gyerekbarát szállás
Családbarát szállás
Gyerekbarát szállodák

Itt minden a gyerekekért van.