Keszthelyen a városközpontban van az a Múzeum, amely már attól is különleges, hogy egy étteremben található. A Magyar Feltalálók Múzeumában olyan magyarok által feltalált hétköznapi termékeket, eszközöket láthattok, amelyekről nem is gondoltátok volna, hogy magyar találmány.
A Míves Tojás Gyűjtemény az ország első és Európában is ritkaságnak számító állandó hímestojás-kiállítása. Az állandó kiállításon közel 3000 db szebbnél szebb és különleges míves tojást csodálhattok meg.
Az épület egy 2 hektáros parkban található, 1926-ban Habsburg József főherceg nyári rezidenciájaként épült, a gyönyörű épületet Kotsis István tervezte.
2016-ban az Amazonas Múzeum vendégkiállítása a tihanyi Panoptikumban tekinthető meg. A kiállítás Amazónia titokzatos őslakóit, a szent vízesések népét, Dél-Amerika legrettegettebb harcosait mutatja be.
A szobányi méretű barlangot a szél vájta ki, a kezdetekben egy széleróziós kőfülke volt, amelyet aztán az emberi kéz mesterségesen bővített ki a mostani méretére. A szájhagyomány szerint a helyet a századforduló idején titkos pálinkafőző helyként használták.
A Lázbérci-Tájvédelmi Körzet legértékesebb, és a vízminőség megőrzése miatt szigorúan védett része a festői fekvésű, hegyekkel övezett mesterséges tó. A tó, a patakok, a környező erdő, kedvező élőhelyet biztosít számtalan szigorúan védett és egyszerűen csak szép növénynek, állatnak....
Keszthely szomszédságában, Cserszegtomajon találjuk az egyik legfiatalabb balatoni panorámapontot, a Margit-kilátót. A 31 méter magas faszerkezetű kilátóból nagyszerű körpanoráma nyílik a környező vidékre, át a déli partra, és szép időben a Bakony magaslatai is feltűnnek.
A mai veszprémi várnegyed már kevéssé emlékeztet a hajdan volt középkori erődítményre. A XVIII. században lerombolt védőművek helyét barokk épületek foglalták el, a vár részének tűnő támfalak ugyanebből az időszakból származnak.
A gazdaságban megismerhetitek a tájra jellemző állatokat, növényeket és a háztáji gazdálkodás eszközeit, folyamatait. Lehetőség van az állatok etetésére, simogatására, a takarmányok előkészítésére.