A legklasszikusabb falatoznivaló természetesen a szendvics. Választhatjuk a vajjal, fűszervajjal, száraz felvágottal, száraz húsokkal készült változatokat, de tehetünk a szendvicsünkbe húspogácsát, vagdaltat (amennyiben van hűtőtáskánk), ezeket, ha kisebb golyó formájúra készítjük, falatkaként fogyaszthatjuk, ahogy a csicseriborsóból készült falafel golyókat is. Készíthetünk mini-pizzát, személyenként kettőt-kettőt vagy leveles tésztából apró lepénykéket, amelyeket a legváltozatosabb módon tölthetünk meg zöldségekkel, hússal, sajttal. A nyár terített asztalként kínálja a könnyen szállítható zamatos paprikát, uborkát, mindezekből bőven fogyasszunk ételeink mellé, sőt akár önálló étkezésként is uzsonnára, tízóraira.
Desszertkészítésnél sem kell bonyolult édességekkel vesződni. A habos, krémes sütemények, csokoládék, bármily’ finomak is, nem kirándulásra valók. Annál nagyobb sikere lehet a muffinoknak, gyümölcsösen, gesztenyésen, magvakkal, dióval, mandulával. Népszerűek az édes és sós kekszek valamint az egyszerű gyümölcsös lepények almával, barackkal, málnával, meggyel. Csomagolhatunk gyümölcskenyeret is, amelyet a családok apraja-nagyja ugyancsak szeret.
És term észetesen ne feledkezzünk meg a folyadékról, melynek bevitelére a hőségben fokozottan ügyelnünk kell! Felnőtteknek legalább 2 liter, gyerekeknek egy-másfél liter a minimum. És hogy mit igyunk? A legjobb szomjoltó a víz. Ízesítve vagy „ magában”, szénsavval, vagy anélkül, ez már ízlés kérdése. Lényeg, hogy hátizsákunkban mindig legyen elegendő innivaló egy könnyű kis palackban, amit bármikor fel tudunk tölteni egy jóízű forrásnál.
Kellemes időtöltést és jó étvágyat kívánunk a család minden tagjának!
További gyerekbarát szállások