Tihanyi Belső tó

facebook-családi üdülés.hu családi üdülés.hu utazási portál hírlevele

Tihany Belső - tó

Tihany Belső - tó

A Belső-tó az egyik legismertebb és legszebb tava annak a három kis tónak, ami a Tihanyi-félszigeten található. A tihanyi Belső tavat a Balaton egyik gyöngyszemének is nevezik. Sem forrás, sem patak nem táplálja.

2014-05-01 2030-12-31

Hasznos és praktikus

óvodáskorú gyermeknek 3-6 éves = gyermekbarát, kisiskolásoknak ajánlott 7-10 éves = gyermekbarát, felső osztályosoknak 10-13 éves = kamaszbarát, kamaszoknak 14-18 éves = kamaszbarát

nyugalmas programokra vágyóknak, állatbarát és természetkedvelő családoknak

Tihanyi belső tó, Tihany tavai, balatoni látnivalók, Családiüdülés.hu

Foto: kaland.info.com

A Belső-tó az egyik legismertebb és legszebb tava annak a három kis tónak, ami a Tihanyi-félszigeten található. A tihanyi Belső tavat a Balaton egyik gyöngyszemének is nevezik, hiszen csodálatos környezetében, közvetlenül a település határában található. A tó vizét sem forrás, sem patak nem táplálja, ezért is fordult már elő, hogy a tó időszakosan kiszárad. 

A Belső-tó közvetlenül a falu alatt található, kerek formájú, víztükre nyílt. Érdekesség, hogy a tó vízszintje a Balaton szintjénél 26 m-rel magasabban helyezkedik el. A vulkánikus utótevékenység során alakultak ki a tihanyi tavak medrei, melyek aztán csapadékvízzel, rétegvízzel telítődtek fel. 

A Belső-tó az elmúlt 30-40 évben hazánk legkedveltebb horgászhelye, itt vannak a legjobb fogási eredmények.

 

 

Hol és mikor nézheted meg mindezt?

8237, Tihany

2014. május 01. - 2019. december 31.

Pin It

Helyszín

Családbarát szállás

Gyerekbarát szállás
Családbarát szállás
Gyerekbarát szállodák

Itt minden a gyerekekért van.