Sárvári Arborétum

facebook-családi üdülés.hu családi üdülés.hu utazási portál hírlevele

Sárvári Arborétum

Sárvári Arborétum

300 különleges fa- és cserjefa, a rhododentronok fantasztikus látványa még az örökmozgó gyerekeket is lenyűgözi. Sétálj nyugalomban, szépségben és sajátos környezetben. A lelki felüdülés garantált lesz legalább 1 órára. 

2014-04-21 2030-12-31

Hasznos és praktikus

A program megtekintésére legalább 1-2 órát szánj!

felső osztályosoknak 10-13 éves = kamaszbarát, kamaszoknak 14-18 éves = kamaszbarát

Igen

van

Az arborétum történelmileg híres birtokon, a Nádasdy család egykori gyümölcsösének területén fekszik. A vártól keletre található az Arborétum, amelyet 1812-ben az Este-Modenai család alapított. A közel tíz hektáros természetvédelmi területen 200-300 éves kocsányos tölgy, 190 éves japán akác, platánok, tiszafák, számtalan örökzöld között sétálgathatunk. 

A sárvári arborétum azonban leginkább a május és június fordulóján virágzó rhododendronokról híres, melyek csodálatos látványt nyújtanak.

Az arborétum nyugalmas területén található egy mesterséges tó is, melynek kellemes mikroklímájában igen jól érzik magukat a ritka növényféleségek. A dús lombú fák nemcsak a látogatókat kápráztatják el, hanem az ágak között fészkelő madarak is megbújnak. 

Az arborétum talán legnagyobb értékét a mintegy 200 éves platánok, feketefenyők, tiszafák, japánakácok, vasfák és egy hatalmas egylevelű magas kőris évszázados példányai képezik.

A természeti szépségekben gazdag kertben folyik át a Gyöngyös patak, mely itt-ott felbukkanik a séta során.

Hol és mikor nézheted meg mindezt?

9600, Sárvár Várkerület 30/a

2014. április 21. - 2019. december 31.

http://onp.nemzetipark.gov.hu/a-sarvari-arboretum

Pin It

Helyszín

Családbarát szállás

Gyerekbarát szállás
Családbarát szállás
Gyerekbarát szállodák

Itt minden a gyerekekért van.