Tagore sétány Balatonfüred - balatoni látnivalók, balatonfüredi látnivalók, Családiüdülés.hu

facebook-családi üdülés.hu családi üdülés.hu utazási portál hírlevele

Tagore sétány Balatonfüred

Tagore sétány Balatonfüred

A sétányon jólesik megpihenni a padokon és csak figyelni a balatonfüredi nyaralásra, pihenésre érkező turistákat, a néha háborgó, néha csendes magányában nyugvó Balaton vizét, a tavon ringatózó vitorlásokat, a hófehér tollú hattyúsereget a part mentén vagy éppen a távolban magasodó Tihanyi apátságot.  

2016-02-01 2030-12-31

Hasznos és praktikus

óvodáskorú gyermeknek 3-6 éves = gyermekbarát, kisiskolásoknak ajánlott 7-10 éves = gyermekbarát, felső osztályosoknak 10-13 éves = kamaszbarát, kamaszoknak 14-18 éves = kamaszbarát

nyugalmas programokra vágyóknak, aktív mozgást kedvelő családoknak, lányos családoknak, fiús családoknak

Balatonfüred mondhatni a Balaton fővárosa, ahol a part mentén csaknem 1 km hosszan nyúlik el az árnyas fákkal szegélyezett Tagore sétány. A sétány a híres hindu költőről, Rabindranath Tagore-ról kapta a nevét, aki 1926-ban a füredi szanatóriumban gyógyult meg, és ennek örömére a parkban egy hársfát ültetett.

Tagore-szobra

A Tagore által ültetett fa előtt és a Szívkórházban lévő Tagore mellszobrát az indiai kormány adományozta a városnak. A fa előtt álló szobor talapzatán olvasható az a pár sor, amit a költő a fa ültetésének emlékére írt: "Te nagyobb vagy mint alkotásod életed szekere ezért rohan előre és előre, hátrahagyva az alkotásodat … költőfejedelem…” – Tagore: Sah Dzsahan.

Emlékfapark

Tagore-hoz hasonlóan az elmúlt években több költő, tudós, állami és művészi híresség is ültetett egy-egy emlékfát a sétányra, így most már egy Emlékfapark is kialakult a Balaton partján. 

A sétánynak különleges hangulata van. A széles sétányra árnyékot vető óriás fák lombkoronája mintha súgni akarna nekünk valamit, mközben gyerekek vidám nevetése töri meg a csendet, amikor a szökőkút elindul és vízzel fröcsöli le őket. A séta közben jólesik megpihenni a padokon és csak figyelni a balatonfüredi nyaralásra, pihenésre érkező turistákat, a néha háborgó, néha csendes magányában nyugvó Balaton vizét, a tavon ringatózó vitorlásokat, a hófehér tollú hattyúsereget a part mentén vagy éppen a távolban magasodó Tihanyi apátságot.  

A néphagyomány szerint az igazi balaton korzózást a kikötő előtt álló Halász és Révész szobroknál kell kezdeni, mert az a legenda járja, hogy aki megsimítja a csizmájukat, az bizton visszatér eme csodás Balaton parti városba.

Hol és mikor nézheted meg mindezt?

8230, Balatonfüred Tagore sétány

2016. február 01. - 2019. december 31.

Pin It

Helyszín

Családbarát szállás

Gyerekbarát szállás
Családbarát szállás
Gyerekbarát szállodák

Itt minden a gyerekekért van.