Helikon park Keszthely

facebook-családi üdülés.hu családi üdülés.hu utazási portál hírlevele

Helikon Park - Keszthely

Helikon Park - Keszthely

Minden balatoni nyaraláshoz hozzátartozik egy jó kis séta a zöld ligetekben, parkokban. A keszthelyi Helikon park a város szívében helyezkedik el csaknem 17 hektáros területen. Az árnyat adó fák évszádazos múlttal rendelkeznek, a gyerekek számára óriásoknak tűnnek, ahol az ég felé magasodnak.

2010-01-01 2030-12-31

Hasznos és praktikus

óvodáskorú gyermeknek 3-6 éves = gyermekbarát, kisiskolásoknak ajánlott 7-10 éves = gyermekbarát, felső osztályosoknak 10-13 éves = kamaszbarát, kamaszoknak 14-18 éves = kamaszbarát

Igen

Keszthely Helikon park, balatoni látnivalók

Minden balatoni nyaraláshoz hozzátartozik egy jó kis séta a zöld ligetekben, parkokban. A keszthelyi Helikon park a város szívében helyezkedik el csaknem 17 hektáros területen. Az árnyat adó fák évszádazos múlttal rendelkeznek, a gyerekek számára óriásoknak tűnnek, ahol az ég felé magasodnak. A sétányt padok szegélyezik, ha egy elfáradnátok a kellemes séta közben, vagy csak egyszerűen csodálni szeretnétek az óriás gesztenyefák ágainak különleges formáit. 

A Helikon sétány közepén található a kupolás Helikon emlékmű, mely a város jelképévé vált. A kétévente megrendezésre kerülő Helikon-ünnepségek századik évfordulójára emelték 1921-ben. 

A Helikon ünnepségeket Festetics idejében rendezték meg először, ahol dunántúli írók találkoztak egymással. A résztvevők minden alkalommal emlékfákat ültettek a parkban, ezzel jelentősen hozzájárulva a parkosításhoz. 

A városhoz 1883-ban került a terület, amit a Festetics családdal cseréltek el arra a területre, ahol a Festetics kastély bővítése valósulhatott meg. 

A parkot főként lombhullató fák színesítik, s ezen belül is a gesztenyék. A gesztenyefák átlagos törzsátmérője 50-70 cm, magasságuk pedig meghaladja a 13 métert. 

Látványos része a parknak a park közepén átfutó kettős platánsor, sok vadgesztenye, hárs, cseresznye, bükk, kocsánytalan tölgy és szomorúfűz. 

A Helikon parkot 1960-ban védetté nyilvánították 

Hol és mikor nézheted meg mindezt?

8360, Keszthely Helikon park

2010. január 01. - 2019. december 31.

Pin It

Helyszín

Családbarát szállás

Gyerekbarát szállás
Családbarát szállás
Gyerekbarát szállodák

Itt minden a gyerekekért van.