Természet Háza Látogatóközpont Gyenesdiás

facebook-családi üdülés.hu családi üdülés.hu utazási portál hírlevele

Természet Háza Látogatóközpont Gyenesdiás

Természet Háza Látogatóközpont Gyenesdiás

Interaktív látványelemekkel, fotóillusztrációval és játékos feladatokkal színesített kiállítás Gyenesdiáson vár Benneteket, ha érdeklődtök a természetek, a kirándulás, a növények és állatok iránt. Szervezett túrákon és érdekes foglalkozásokon is részt vehettek.

2015-06-01 2030-12-31

Hasznos és praktikus

A program megtekintésére legalább legalább fél napot szánj!

óvodáskorú gyermeknek 3-6 éves = gyermekbarát, kisiskolásoknak ajánlott 7-10 éves = gyermekbarát, felső osztályosoknak 10-13 éves = kamaszbarát

állatbarát és természetkedvelő családoknak

Igen

van

van

Interaktív látványelemekkel, fotóillusztrációval és játékos feladatokkal színesített kiállítás Gyenesdiáson vár Benneteket, ha érdeklődtök a természetek, a kirándulás, a növények és állatok iránt. 

A Bakonyerdő Zrt. 2014-ben újonnan nyílt látogatóközpontjában, a Természet Házában tárlatvezetésre is van lehetőség, hogy jobban megismerjétek a Keszthelyi-hegység élővilágát, természeti értékeit. A kiállítás bejárása során bepillantást nyerhetünk a hegység lakóinak világába, miközben a gyerekeket izgalmas foglalkoztató termi programok várják.

Ha a családi üdülés alatt rosszabbra fordul az időjárás, a Látogatóközpontban nem fog unatkozni gyermeketek, játékos formában sok mindent megtanul majd a táj élővilágáról és keletkezéséről.

A központ egyfajta információs pontként is funkcionál a térségbe érkező vendégek számára, segítve ezzel a bakancsos-, kerékpáros és lovas turizmus élénkülését. Az interaktív látványelemekkel, fotóillusztrációkkal, akusztikus és vizuális effektekkel, élethű diorámákkal színesített kiállítás korosztálytól függetlenül felejthetetlen élményt nyújt szülőnek és gyereknek egyaránt. 

A kiállítást bejárva nem csak a hegység földtörténetét, domborzatát, állat- és növényvilágát ismerhetitek meg, hanem a térség erdő- és legelőgazdálkodásáról, szőlő és gyümölcstermesztéséről is információkkal gazdagodhattok. 

Betekinthettek a természet és ember harmonikus viszonyába, mely jól jellemzi a Balaton-melléki tájat. A bemutatótér központi része egy jellemző élőhelyeket bemutató dioráma, amely egy képzeletbeli D-É irányú metszet a Balaton parti nádas zónáján, a Keszthelyi-hegység dolomit tömbjének jellemző sziklagyepein, karsztbokorerdein, molyhos tölgyesein, a Szántói- és Zsidi-medence kaszáló- és láprétjein keresztül az északi bazaltvidékig. A Természet Háza, a közelben található Festetics Imre Állatparkkal szoros együttműködésben komplex képet nyújt a növény és állatvilágról.

A családiüdülés.hu azoknak a családoknak, szülőknek ajánlja, akik

  • szeretik a természetet
  • rossz időjárás esetén nem tudnak strandolni
  • szeretik a játékos feladatokat, de nemcsak az ugrálóvárakban gondolkodnak
  • szeretnek túrázni

Februártól-novemberig havonta, július és augusztusban pedig heti 2 alkalommal tematikus vezetett túrákon is részt vehettek. A dátumokról a lenti elérhetőségeken kaphattok információkat. 

 

Elérhetőségek és bővebb információ:

www.facebook.com/termeszethaza         

http://termeszethaza.bakonyerdo.hu   

termeszethaza@bakonyerdo.hu

8315 Gyenesdiás, Dornyai u. 4. 

GPS: 46°46'46.9"N 17°16'27.3"E

Sali Éva: + 36 30/239-9894     sali.eva@bakonyerdo.hu

Csali Nikolett: + 36 30/239-4279    csali.nikolett@bakonyerdo.hu

Hol és mikor nézheted meg mindezt?

8315, Gyenesdiás Dornyai u. 4.

2015. június 01. - 2019. december 31.

http://termeszethaza.bakonyerdo.hu

Pin It

Helyszín

Családbarát szállás

Gyerekbarát szállás
Családbarát szállás
Gyerekbarát szállodák

Itt minden a gyerekekért van.