múzeum, gyerekbarát múzeumok, látnivalók magyarországon

facebook-családi üdülés.hu családi üdülés.hu utazási portál hírlevele

Gyerekbarát múzeumok

Találatok szűkítése

Összesen: 1-10 / 72
  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8
A Szépművészeti Múzeum Szép Műhelye által kínált klasszikus múzeumpedagógia modern technikákkal színesített változata teljes mértékben megfelel korunk kihívásainak. A tartalmas időtöltést nyújtó programok minden korosztály számára élményt jelentenek, méghozzá úgy, hogy az információkat az adott k...

Mezőgazdasági Gépmúzeum

3400 , Mezőkövesd Eötvös u. 32. Gyerekbarát múzeumok
Ma már nem csak a városi, hanem a falusi gyerekekről is elmondható, hogy alig vagy nem is ismerik a régi paraszti élet eszközeit. A múzeumban töltött egy-két óra alatt annyi érdekes tárggyal, népi eszközzel találkozhatnak a gyerekek, s olyan impulzust kapnak, hogy napokig bennük él majd az újdons...

Búvármúzeum

Dorog-Esztergom Palatínus-tó Gyerekbarát múzeumok
Hallottál már olyanról, hogy a múzeumi tárgyak a víz alatt vannak kiállítva? Ez a különleges múzeum Esztergomban vár, ha szereted a vizet és a víz alatti rejtett kincseket. Ez nem csak különleges, hanem egyedülálló is, mert tudomásunk szerint víz alatti búvármúzeum sehol sem létezik a világon.
Fiúk figyelem! A sok babamúzeum mellett végre egy olyan érdekes múzeum, amitől tátva marad a szátok. Figyeld meg, apu ki sem fogy majd a mesélésből és közösen élhetitek át a katonaidőket, amikor még ez is hozzátartozott a férfiak életéhez.

Gyomaendrődi tájház

5502, Gyomaendrőd Sugár u. 18-20. Gyerekbarát múzeumok
Gyomaendrőd egyik nevezetessége a tájház, ahol berendezett gazdaházban az egykori endrődi parasztemberek által használt bútorok (sublót, kanapé, magasra vetett ágy), eszközök (szövőszék, rokka, háztartási eszközök), kézműves szerszámok láthatók.

Bacchus Bormúzeum - Keszthely

8360, Keszthely Erzsébet királyné sétány 18. Gyerekbarát múzeumok
Egy bormúzeum nem éppen a gyerekbarát múzeumok kategóriájába tartozik, de egy balatoni nyaralás alatt arra is figyelnünk kell, hogy apuka és anyuka is jól érezze magát. A bormúzeum a 22 magyar borvidék borait vonultatja fel, valamint több, mint 1000 kiállítási tárgy található.
Magyar Történelmi Panoptikum - Tihany A Magyar Királyok Történelmi Panoptikum a Kalózmúzeummal együtt látogatható egy jár áráért. A gyűjtemény hazánk uralkodóit vonultatja fel életnagyságú viaszfigurákból. A kiállított figurák között felfedezhetjük Géza fejedelmet, az Anjou-házból származó Károly Róbertet és Mátyás királyt. 

Hintómúzeum - Keszthely

8360, Keszthely Kastély u. 1. Gyerekbarát múzeumok
Hintómúzeum - Keszthely A Hintómúzeum a Festetics Kastély parkjában található. A hintókiállítás törzsanyaga a több mint 50 darab, a főúri életformához kapcsolódó 18–19. századi kocsi, hintó és lovas szán gyűjteménye. 

Vasverő Műhely Gyenesdiás

8315, Gyenesdiás Pilikáni u. 53. Gyerekbarát múzeumok
Vasverő Műhely Gyenesdiás A gyenesdiási tűzikovács Vasverő műhelyben megtudhatod, megnézheted mivel is foglalkozik egy kovács, hogyan is készülnek az örökké divatban maradó kovácsoltvas termékek. 
Lepke és Hüllő kiállítás - Keszthely A keszthelyi Festetics kastély a dél balatoni tájegység kiemelkedő kulturális jelentőségű épülete. A kastélypark bejárata mellett kapott helyet a Lepke és Hüllő kiállítás. Öt világrész lepke- és rovarkiállítása, valamint egzotikus Hüllőkiállítás varázsol el titeket.
Összesen: 1-10 / 72
  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8

Családbarát szállás

Gyerekbarát szállás
Családbarát szállás
Gyerekbarát szállodák

Itt minden a gyerekekért van.