erdei kisvasút, kisvonat

facebook-családi üdülés.hu családi üdülés.hu utazási portál hírlevele

Erdei kisvasutak

Találatok szűkítése

Összesen: 1-9 / 9
Ezt a kis éneket már az óvodás korban megtanulhatják a gyerekek, és a szülők számára is az örök gyereknóta marad. De tudjátok, hogy honnan ered a történet? Olvassátok el a kisvasút történetét!

Kemencei Erdei Múzeumvasút

2638, Kemence Csarnavölgyi út 45. Erdei kisvasutak
A Börzsöny északi oldalán lévő Kemence környékén lévő Múzeumvasút egykor több mint félszáz kilométernyi hálózatból állt, de ma már csak a csarnavölgyi vonal maradt fenn nem egészen nyolc kilométer hosszan. Fő jellemzője, hogy hűen őrzi az egykori börzsönyi erdei pályák hangulatát.

Lillafüredi Erdei Vasút

3535, Miskolc-Lillafüred Erdei kisvasutak
Talán senki sem haragszik meg azért, ha azt állítjuk, hogy a Lillafüredi Állami Erdei Vasút Magyarország legszebb kisvasútja. Évente több mint 200 ezer utas látogat el erre a vidékre, hogy a hegyoldalban haladó vonatból tekintse meg a táj ezernyi szépségét.
A Királyréti Erdei Vasút Magyarország egyik legrégebbi erdei vasútja. Névadó települése valójában Szokolya község része, és a Börzsöny hegyég belső részén, a Magas-Börzsöny déli lábánál fekszik.

Szilvásváradi Erdei Kisvasút

3348, Szilvásvárad Szalajka u. 8. Erdei kisvasutak
Ki ne hallott volna a Szalajka-völgyről és a Fátyolvízesésről? Ebben a csodás környezetben szalad végig a Bükk legismertebb kisvasút nyomvonala, mely a kirándulók körében mondhatni a legkedveltebb erdei vasút.

Gemenci Erdei Vasút

7142, Pörböly Bajai u. 100. Erdei kisvasutak
Az erdei kisvasút kiinduló állomása Pörbölyön, az Ökoturisztikai Központban, a pörbölyi vasútállomástól 300 m-re található. A 30 km-es fővonalon végig utazva a Gemenci Kiránduló Központ érintése után érjük el a végállomást, mely a Szekszárdtól 6 km-re lévő Bárányfok település.

Csömödéri Állami Erdei Vasút

8957, Csömödér Vasút út 2. Erdei kisvasutak
A göcseji táj egyik különlegessége az erdei vasúthálózat, amely mintegy 109 km hosszúságban hálózza be a zalai erdők egy részét. Jelentős mennyiségű faanyagot szállít Lentibe és Csömödérbe a fafeldolgozó üzemekbe, valamint a MÁV vonalhoz csatlakozva távolabbi helyekre is eljuttatja a kitermelt fát.

Széchenyi - hegyi Gyermekvasút

1021, Budapest Hűvösvölgy Erdei kisvasutak
Az alapvetően megváltozott körülmények között a Gyermekvasút sikeresen megőrizte két fő feladatát: hangulatos kisvasútként szolgálja a budai hegyekben kirándulókat, egyúttal felelősségteljes feladatot és páratlan közösségi életet biztosít a gyermekvasutasként szolgálatot teljesítő tíz-tizennégy é...
Almamellék Baranya megyei kisközség, ahol az Almamelléki Erdei Vasút a Zselic dombjai között működik. Egyike a hazai 600 mm nyomtávú személyszállító kisvasutaknak. A kisvasút kevés állomást érint, de igazán szép érintetlen tájon halad el végig.
Összesen: 1-9 / 9

Családbarát szállás

Gyerekbarát szállás
Családbarát szállás
Gyerekbarát szállodák

Itt minden a gyerekekért van.