erdei kisvasút, kisvonat

facebook-családi üdülés.hu családi üdülés.hu utazási portál hírlevele

Erdei kisvasutak

Találatok szűkítése

Összesen: 1-9 / 9
Almamellék Baranya megyei kisközség, ahol az Almamelléki Erdei Vasút a Zselic dombjai között működik. Egyike a hazai 600 mm nyomtávú személyszállító kisvasutaknak. A kisvasút kevés állomást érint, de igazán szép érintetlen tájon halad el végig.

Gemenci Erdei Vasút

7142, Pörböly Bajai u. 100. Erdei kisvasutak
Az erdei kisvasút kiinduló állomása Pörbölyön, az Ökoturisztikai Központban, a pörbölyi vasútállomástól 300 m-re található. A 30 km-es fővonalon végig utazva a Gemenci Kiránduló Központ érintése után érjük el a végállomást, mely a Szekszárdtól 6 km-re lévő Bárányfok település.

Kemencei Erdei Múzeumvasút

2638, Kemence Csarnavölgyi út 45. Erdei kisvasutak
A Börzsöny északi oldalán lévő Kemence környékén lévő Múzeumvasút egykor több mint félszáz kilométernyi hálózatból állt, de ma már csak a csarnavölgyi vonal maradt fenn nem egészen nyolc kilométer hosszan. Fő jellemzője, hogy hűen őrzi az egykori börzsönyi erdei pályák hangulatát.

Lillafüredi Erdei Vasút

3535, Miskolc-Lillafüred Erdei kisvasutak
Talán senki sem haragszik meg azért, ha azt állítjuk, hogy a Lillafüredi Állami Erdei Vasút Magyarország legszebb kisvasútja. Évente több mint 200 ezer utas látogat el erre a vidékre, hogy a hegyoldalban haladó vonatból tekintse meg a táj ezernyi szépségét.

Széchenyi - hegyi Gyermekvasút

1021, Budapest Hűvösvölgy Erdei kisvasutak
Az alapvetően megváltozott körülmények között a Gyermekvasút sikeresen megőrizte két fő feladatát: hangulatos kisvasútként szolgálja a budai hegyekben kirándulókat, egyúttal felelősségteljes feladatot és páratlan közösségi életet biztosít a gyermekvasutasként szolgálatot teljesítő tíz-tizennégy é...
Ezt a kis éneket már az óvodás korban megtanulhatják a gyerekek, és a szülők számára is az örök gyereknóta marad. De tudjátok, hogy honnan ered a történet? Olvassátok el a kisvasút történetét!

Szilvásváradi Erdei Kisvasút

3348, Szilvásvárad Szalajka u. 8. Erdei kisvasutak
Ki ne hallott volna a Szalajka-völgyről és a Fátyolvízesésről? Ebben a csodás környezetben szalad végig a Bükk legismertebb kisvasút nyomvonala, mely a kirándulók körében mondhatni a legkedveltebb erdei vasút.
A Királyréti Erdei Vasút Magyarország egyik legrégebbi erdei vasútja. Névadó települése valójában Szokolya község része, és a Börzsöny hegyég belső részén, a Magas-Börzsöny déli lábánál fekszik.

Csömödéri Állami Erdei Vasút

8957, Csömödér Vasút út 2. Erdei kisvasutak
A göcseji táj egyik különlegessége az erdei vasúthálózat, amely mintegy 109 km hosszúságban hálózza be a zalai erdők egy részét. Jelentős mennyiségű faanyagot szállít Lentibe és Csömödérbe a fafeldolgozó üzemekbe, valamint a MÁV vonalhoz csatlakozva távolabbi helyekre is eljuttatja a kitermelt fát.
Összesen: 1-9 / 9

Családbarát szállás

Gyerekbarát szállás
Családbarát szállás
Gyerekbarát szállodák

Itt minden a gyerekekért van.