barlang, barlangok magyarországon, cseppkőbarlang, hegyi barlang, tavasbarlang

facebook-családi üdülés.hu családi üdülés.hu utazási portál hírlevele

Barlangok

Találatok szűkítése

Összesen: 1-10 / 10
Balatonederics közelében  találjátok a fokozottan védett Csodabogyós-barlangot, amely Magyarország tizedik, a Dunántúlnak pedig hatodik leghosszabb barlangja. A barlang a Balaton-felvidéki Nemzeti Park területéhez tartozik.

Béke - barlang

3759, Aggtelek Barlangok
Hazánk ötödik, az Aggteleki-karsztnak második leghosszabb felszínalatti rendszere, melynek mindhárom ismert bejárata mesterségesen megnyitott. A Béke-barlangban folyó patak vizét több mint 430 mésztufagát - 120 tavat kialakítva - duzzasztja vissza.
A Déli-Bakony fokozottan védett barlangjának kialakulásával, évmilliók emlékeivel overallos túrákon ismerkedhetnek meg a 10 évesnél idősebb érdeklődők.

Szent István barlang

Miskolc-Lillafüred Barlangok
Az üreg a Bükk Nagy-fennsíkjának keleti peremén elhelyezkedő, Létrás-lápa-István-lápa térségéből a víznyelőkön keresztül a felszínről mélybe jutó karsztvíz által kialakított, időszakos forrásbarlang.
Az Aggteleki - karszthegységet főleg barlangóriásai teszik különlegessé. Titokzatos búvópatakjaival, sötét torkú víznyelőivel, föld alól előtörő kristálytiszta patakjaival, madárdalos zöld erdőivel, sziklaormaival és várromjaival kétségtelenül az ország, sőt Európa egyik legvadregényesebb karsztv...
A fokozottan védett Anna-barlang Lillafüreden, Miskolctól 3 km-re nyílik. Bejárata a Palota-szálló alatti Függőkertek aljában, közvetlenül a Szinva-vízesés mellett található. Járatainak hossza 570 m, melyből a bemutatott szakasz hossza 208 m.

Baradla - barlang

3759, Aggtelek Baradla oldal 1 Barlangok
A Baradla-barlang nagy része kb. 230 millió évvel ezelőtt keletkezett, középső triászkori, ún. wettersteini és steinalmi világosszürke mészkőben alakult ki.
Vadlánlik - Vadlánylik barlang Gyenesdiás A szobányi méretű barlangot a szél vájta ki, a kezdetekben egy széleróziós kőfülke volt, amelyet aztán az emberi kéz mesterségesen bővített ki a mostani méretére. A szájhagyomány szerint a helyet a századforduló idején titkos pálinkafőző helyként használták. 

Tapolcai Tavasbarlang

8300, Tapolca Kisfaludy Sándor u. 3. Barlangok
A Tapolcai tavasbarlang a Balaton - Felvidék egyik különleges természeti csodája. Az ország egyetlen barlangja, amelyet csónakkal járhattok be. 
Lóczy barlang Balatonfüred A Tamás-hegy nyugati oldalában 1894-ben feltárt és 1934-ben megnyitott barlang jelentős természeti és idegenforgalmi értékkel rendelkezik.  
Összesen: 1-10 / 10

Családbarát szállás

Gyerekbarát szállás
Családbarát szállás
Gyerekbarát szállodák

Itt minden a gyerekekért van.