gyalogtúra, tanösvény, túraútvonalak, gyalogtúrák magyarországon

facebook-családi üdülés.hu családi üdülés.hu utazási portál hírlevele

Gyalogtúra, tanösvény

Találatok szűkítése

Összesen: 1-9 / 9
Ha szeretsz játszani feltétlenül tedd próbára magad és járd végig a bugaci Pásztormúzeumtól induló Sáskajárás sétautat.
Túrázni a természetben és megismerni a táj szépségét. Tegyen rövidebb-hosszabb sétát Kemence környékén.
Gyalogtúrázóknak és kerékpárosoknak egyaránt ajánlott, izgalmas útvonal, mely Somogy megye legjobb állapotban megmaradt várromjához vezet. A piros színnel jelzett turistaösvény a balatonföldvári vasútállomástól indul és Kereki közepén ér véget.
El tudod képzelni, hogy fáradság nélkül túrázol? A Mátrában már kipróbálhatod, milyen is amikor sorra hagyod le a gyalogosokat, de mégis élvezed a táj szépségét? Próbáld ki!
Ki hallott már ilyet: nyár derekán havat találni kishazánkban?! Pedig gyakran előfordul ez a Bükk hegység egy eldugott, máig szinte ismeretlen pontján: a 170 méter mély Damasa-szakadékban.A szakadékról...A Bükk északi részén, egészen pontosan az Upponyi-heg...
A Bükkben, hazánk legnagyobb átlagmagasságú hegységében létesült az ország első hegyvidéki Nemzeti Parkja 1977-ben, ezen páratlan szépségű táj ökológiai, geológiai értékeinek védelme, kulturális értékeinek megóvása céljából.
Ha már rövidebb sétát tett Kemence környékén, érdemes egy hosszabb útra is vállalkozni és egy másik útvonalat megismerni.
A szilvásváradi Szalajka-völgy a Bükk leghíresebb és egyben egyik leglátogatottabb része. Itt aztán minden korosztály sétál felfelé, sétál lefelé, itt érdekes módon egyik gyerek sem nyüszörög, hogy nem bírja a sétálást. Vajon miért?
Vegyél részt a Szilvásváradi gyalogtúrán, s a 4,2 km hosszan a völgy minden látnivalójával találkozhat. Másfél-kétórás túra a legjobb program a csodás táj megismerésére. Kövesd a fehér alapon ferde kék, vagy zöld vagy sárga jelzést.
Összesen: 1-9 / 9

Családbarát szállás

Gyerekbarát szállás
Családbarát szállás
Gyerekbarát szállodák

Itt minden a gyerekekért van.