Keszthely Szigetfürdő, balatoni nyaralás, családi üdülés

facebook-családi üdülés.hu családi üdülés.hu utazási portál hírlevele

Szigetfürdő - Keszthely

Szigetfürdő - Keszthely

A Szigetfürdő a Balaton parti séta közben már távolról is látható, egyébknét a városi strand része, így nyáron csak belépőjeggyel lehet bemenni, a parti sétányról kiválóan látható. A mai Szigetfürdő épülete 1846-ban épült, itt volt az első balatoni fürdőház és csárda.

2014-05-01 2030-12-31

Hasznos és praktikus

óvodáskorú gyermeknek 3-6 éves = gyermekbarát, kisiskolásoknak ajánlott 7-10 éves = gyermekbarát, felső osztályosoknak 10-13 éves = kamaszbarát, kamaszoknak 14-18 éves = kamaszbarát

Keszthely Szigetfürdő, balatoni nyaralás, balatoni látnivalók

Foto: keptar.omszk.hu

A Szigetfürdő a Balaton parti séta közben már távolról is látható, egyébknét a városi strand része, így nyáron csak belépőjeggyel lehet bemenni, a parti sétányról kiválóan látható.

A mai Szigetfürdő épülete 1846-ban épült, itt volt az első balatoni fürdőház és csárda. A Szigetfürdő könnyen elérhető volt a város központjából a Helikon parkon keresztül vezető úton. Ma ezt az utcát Balaton utcának nevezik, de az 1800-as évek végén Gőzös utca volt a neve, melyet a Kisfaludy gőzös tiszteletére neveztek el, ami először járt akkor a keszthelyi-öbölben.

Régen 2 szigetfürdő volt a Balaton parton, összesen 140 kabinnal. Ma már csak az egyik épület áll, melyet a régi stílusában újítottak fel és azóta is a kedvelt park egyik színfoltja. 

 

Hol és mikor nézheted meg mindezt?

8360, Keszthely Balaton part

2014. május 01. - 2019. december 31.

Pin It

Helyszín

Családbarát szállás

Gyerekbarát szállás
Családbarát szállás
Gyerekbarát szállodák

Itt minden a gyerekekért van.