turizmus panoráma hírei, turisztikai hírek, turisztikai fejlesztések - Családi üdülés.hu

facebook-családi üdülés.hu családi üdülés.hu utazási portál hírlevele

Turizmus hírei


Összesen: 1-50 / 55
  1 | 2
Nagypapa korba ért a balatonfenyvesi kisvasút Balatonfenyves az idei évben kettős születésnapot ünnepel: 120 éves a település és 60 éves a kisvasút. A helyiek és a turisták kedvelt mini-vonatának születésnapi party-ja szept. 3-án lesz. Vegyél részt te is a nosztalgiavonatozáson! 
A kastélyok világa egyszerűen megunhatatlan, főleg, ha mindig van valami újítás. Így van ez a keszthelyi Festetics Kastélyban is. Az idei nyártól megnézhetitek a térbeli olvasókönyvet, a Pálmaházat, a felújított kastélyparkot és az interaktív kiállítást. És még tartogat érdekességeket a keszthelyi Helikon Kastély. 
Idén a nagyközönség aktív bevonásával új, szerethető logót kapott a Torkos Csütörtök. Az MT Zrt. logó-tervező pályázatán 2015. december 15-ig várta a lelkes jelentkezők alkotásait, melyek közül szakmai zsűrizés után 4 pályaműből választhatta ki a nagyközönség online szavazás során a nyertes alkotást. A szavazatok alapján a Torkos Csütörtök logója, és egyben kabalafigurája a Hetyke Paprikabajuszos Szakács lett, vele lehet majd az elkövetkező egy hónapban többször is találkozni.
Idén már hatodik alkalommal mérettetik meg magukat az ökoturisztikai létesítmények, legyen az látogatóközpont vagy tanösvény. A versenyen a legfőbb szempont az volt, hogy egy-egy létesítmény mennyire felel meg az öko elveknek és hogy mennyire látogató-és családbarát. Úgy vélem, hogy a jelenleg 600 db természetközeli látnivalót nem lehet egyik napról a másikra megnézni, de az biztos, hogy amíg a gyerekeid ki nem repülnek a családi fészekből, addig mindig lesz olyan hely, amit érdemes lesz egy családi hétvége vagy családi nyaralás során felkeresni. Hát akkor útra fel! De előtte nézd meg, hogy kik lettek az év ökoturisztikai létesítménye pályázat nyertesei a 2015-ös évben!
Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy pályázat. Gyenesdiáson, a családbarát üdülőfaluban felépült lakhelye, igaz az csak a második otthona. Főhősünkkel ugyanis leginkább az erdőben találkozhatsz. Ő ott van az erdőben akkor, amikor a falevelek hullanak és a fák fázósan várják a tavaszt. Ott van akkor is, amikor az állatokat etetni kell, sőt, amikor a növényeket kell védelmeznie. A legjobban viszont azt szereti, amikor a gyerekekkel túrázhat és játszhat a természetben. Tudod-e, hogy kiről van szó? Tudod-e, hogyan született? 
Az algyői tájház egy volt kovácsműhelyben került kialakításra, ahol még ma is látható a kovácstűzhely, mellette a fújtató, tőke, rajta az üllő és a polcokon pedig a kovácsszerszámok. A konyhában még mindig ott áll a dagasztóteknő, szita, szakajtó és speciális anyagból készült terítők, amellyel letakarták a szakajtóban kelő kenyeret, cipót. A falon helyezték el a mángorlót, amelyet a még vizes ruha vasalás előtti előkészítésére használtak. A mángorlót később már azért nem használták, mert a gombokat összetörte.Ilyen és hasonló érdekességeket láthatsz, ha a következő családi üdülés programja közé beveszitek az algyői tájház meglátogatását is. Ugyanis a 2015-ös évben az Algyői Tájház lett az Év tájháza.
Megnyílt Budapesten a kamaszoknak szóló legújabb turisztikai attrakciója. A 23 hatalmas konténerből felépített ZipCity elnevezésű belvárosi kalandpark igazi kuriózum az extrém helyszíneket és extrém kalandokat kereső fiataloknak és természetesen kalandvágyó szüleiknek is. Az utóbbi években gombamód elszaporodtak a kalandparkok, mind egy kaptafára készült, természetes környezetben épült meg. No de végre a kamaszok és a kalandkereső felnőttek számára van egy extravagáns, mondhatnám "cool" szórakozási helyszín, mégpedig a konténerekből épült kalandpark Budapest belvárosában. Ilyen őrült élményekben nem sok helyen lehet részed. 
Egy lépés előre, hogy gyermeked a múzeumokat is megszeresse. Még csak sokat sem kell utaznotok, hogy magyarország egyik természetesen szelíd és erős hagyományokkal rendelkező térségét, Dél-Dunántúlt megismerjétek. Tolnától Baranyáig címmel mutatkozik be szeptember 27-én Dél-Dunántúl a szentendrei Skanzenben. Kisbabával is érkezhettek, a programok között kimondottan babás programokat is találtok. Szüretelhettek, krumplinyomdát készíthettek és aki a zenét-táncot imádja, azokat táncház és közös éneklés várja. A nap folyamán pedig az ízletes kenyélángosból lakmározhattok. Nézd meg a szentendrei Skanzen hétvégi programját, aohl Dél-Dunántúl régió mutatkozik be. 
A 15 ingyenes attrakció egyszeri használatán túl a Miskolc Pass kártyákkal jelenleg már közel 70 szolgáltatást vehetnek igénybe a kártyahasználók 10-50 %-os kedvezménnyel Miskolcon, illetve környékén. Egy hosszú hétvége alatt egy család akár 50.000 Ft-ot is spórolni tud a kártya megvásárlásával, miközben Miskolc legjobb szolgáltatásait veheti igénybe. 2015. október 22-ig ráadásul egy szuperkedvező ajánlatot is kínál Miskolc az utazó családoknak. A részletes információt itt olvashatod el a Miskolc Pass turisztikai kártyáról és a családi akcióról.
A Mencshelyen és Zánkán idén nyárra befejeződött komplex fejlesztésnek köszönhetően kerékpáros túraútvonal, fiataloknak szóló bringapark, valamint ökoturisztikai bemutatóhely és kilátó várja a látogatókat.Zánka bringapark kamaszoknak
A Szent Márton ünnepéhez kapcsolt fesztivált a Szabadtéri Néprajzi Múzeum 13 éve folyamatosan megrendezi. A szervezők legfontosabb célja, hogy a felelevenítsék és életben tartsák a középkor egyik legnépszerűbb szentjének napjához kapcsolt szokásokat, hagyományokat úgy, hogy a mai kor közönsége számára is érdekes, minőségi kikapcsolódást nyújtsanak. Szent Márton Újborfesztivál és Libator fesztivál négy témát jár körbe: az újbort, a gasztronómiát, a kézműves tevékenységeket, illetve Szent Márton legendáját, amire kulturális programok épülnek. Még több információt tudhatsz meg a szentendrei Szent Márton Újborfesztivál és Libator fesztivál programjáról, ha kattintasz... 
Sokan nem tudják, hogy Szolnokon az oszmán építészet jelentős emlékei találhatók meg. Ilyen például a Magyarország első állandó Tisza-hídja, vagy az a dzsámi, ami a pécsi után az ország második legnagyobb dzsámija, s ide tartozik még bele hazánk legnagyobb palánkerődítménye is. A török kori Szolnok építészetéről a felszínen szinte semmi nyom nem maradt, viszont a földben és a folyóvizek mélyén ott rejtőzik a letűnt világ egy része. A Damjanich János Múzeum és a pécsi Pazirik Kft. azonban egy olyan tervet kíván megvalósítani, amivel a régi emlékeket modernizálva tudják bemutatni az érdeklődőknek. Így valósul meg a török kori Tisza-fahíd 3D-s modell elkészítése.
A várak, a lovak, a lovagi tornák és a bajvívás nem csak a fiúkat hozza lázza, hanem a vagány csajszikat is. Jó dolog a várfalakon egyensúlyozni, a lőréseken kikukucskálni és elképzelni, és beleélni magunkat a csatába. A családi nyaralások során sokszor tervezzük be a programba a várak meglátogatását, s mindig keresünk valami újat, valami mást. A Diósgyőri-vár közel 3 évig tartó munka után megújult: új szint került a várra, kialakult a Lovagi tornák tere és a projekt részeként a Lillafüredi függőkert is felújításra került. Budapesttől nem kell sokat utazni és kiváló alkalom, hogy egy őszi hétvégi pihenést erre a környékre tervezzünk. Az erdők tiszta levegője, a sokszínű látnivalók és a változatos programok minden évszakban ide csábítják a családosokat. Te mit tudsz a Diósgyőri-várról? 
A nyári nyaraláskor mi sem jobb annál, mint vízparton tölteni a szabadidőt. Ma már nagyon sok díj, elismerés illeti meg azokat a szálláshelyeket, tuisztikai régiókat, de a legnagyobb elismerés mégiscsak az, amikor a gyerekek mondják el azt, hogy hova szeretnek utazni és miért. Gyenesdiás most már több éve az egyik legkedveltebb település a családok körében. A strandon szervezett animácó, a sokféle programlehetőség, a környékbeli látnivalók olyan gazdaggá teszik a családi üdülést, hogy a visszatérés már előre meg van írva. Minden nap fel lehet fedezni valami újdonságot. Ismerd meg Gyenesdiás kisfilmjét és remélem kedvet kaptok a pihenéshez. Gyenesdiás - a családbarát üdülőfalu - videoját itt nézheted meg.
Amikor kisüt a nap és a nyári meleget mutatja a hőmérőnk is, akkor akarva akaratlanul a vízpart, a fürdőzés és napozás jut eszünkre. A gyerekek már a nyárra gondolnak, egyre nehezebb őket rávenni a tanulásra. Az igazi nyaralásra azonban még várni kell, de tervezni most kell! A vízimádóknak és strandkedvelőknek örömhír, hogy most már hivatalosan is megnyílt a strandszezon. Gondoltad volna, hogy Magyarországon 202 fürdő található, amelyek a turizmus szempontjából kiemelt szerepet töltenek be? A nyár azonban nem csak a fürdőzésről szól, hanem ... Szerinted mi nem hiányozhat a nyaralásról? 
A csónakázható tavasbarlang és látogatóközpont munkálatai 2012 óta folynak. 2015. tavaszán megnyílt az új látogatóépület 770 négyzetméteren, ahol sokféle újdonsággal is találkozhattok, mint például a 3D-s mozi. A fogadóépületben páratlan kiállítás mutatja be a karsztvidékek csodálatos világát. 10 terem különleges látnivalói kalauzolnak el benneteket a titokzatos barlangok világába. A gyerekeket kúszóbarlang várja, míg a felnőttek érzékelési képességét „kőtapogató” teszi próbára. Mielőtt elindulsz a családdal egy egynapos tapolcai kirándulásra, nézd meg, milyen különlegességek készültek még el a barlangban.  
Történelmi és kultúrtörténeti jelentőségű erdélyi épületek makettjeivel bővült a szarvasi Mini Magyarország makettpark. A március 13-án átadott új makettek között olyan épületek találhatók, mint a csíksomlyói kegytemplom, a vajdahunyadi vár, vagy a segesvári óratorony. Az ünnepélyes díjátadó különlegessége volt, hogy Szarvas testvérvárosából, az erdélyi Szilágysomlyóról érkező középiskolai tanár tartott rendhagyó történelemórát a szarvasi diákoknak. Nézd meg a szarvasi Mini Magyarország makettpark újdonságait képekben is!
A 2015-ös év európai fája versenyben csak második lett a tatai nagy platán. Azért érte ez a sérelem hazánkat, mert egy focipálya közepén álló észtországi tölgy hatezerrel több szavazatot kapott. Az észtek fája 59,8 ezer szavazatot kapott, míg a mieink platánja csak 53,5 ezret kapott.
A nők több városban sem érezhetik magukat biztonságban. Erről ritkán írnak a médiában, illetve az utazási portálokon. Julie Kreutzer az International Women's Travel Center weboldal tulajdonosa például megdöbbent, hogy több olyan város van, ahol a nőket nem szívesen látják, és oda utazni is veszélyes. Óvatosságra inti nő társait. Véleménye szerint az utazási oldalaknak ezzel is kéne foglalkozniuk, hiszen a hölgyeknek szóló tartalmak között ez az egyik legfontosabb téma. Tudod-e, hogy melyik az a 10 város, ami veszélyes lehet rád is? Persze nem kell mindjárt az ördögöt a falra festeni, de azért mégis lehet, hogy jobb lesz, ha itthon töltöd el a várva várt nyári pihenést. Tudod mit? Olvass tovább!
Gondoltad volna, hogy a vendégek 2014-ben 11 millió 896 ezer vendégéjszakát töltöttek el a hazai szálláshelyeken? Pedig ez így van. A Központi Statisztikai Hivatal adataiból megtudtuk, hogy ez 10%-os növekedés volt megfigyelhető a 2013-as adatokhoz képest.   Sokan utaztak gyerekkel, keresve azokat a családbarát szállásokat, ahol gondtalanul tölthetik el a nyári szabadságot vagy a téli wellness pihenést. A belföldi utazási kedv szerencsére minden válság ellenére lendületben maradt, így a szállásadók, programgazdák is profitálhattak a turizmusból. Ennek következtében 2015-ben is talpon maradnak és várják a családos - és természetesen nem családos - vendégeket is. Az utazási hajlandóság statisztikai adatait érdemes elolvasni mindenkinek!  
A Széchenyi Pihenőkártya, ismertebb nevén a SZÉP Kártya már több éve működik sikeresen a turizmusban. A dolgozók és a munkáltatók között egy olyan kapocs, ami az elismerésről, a jutalmazásról és a kölcsönös megbecsülésről szól. A Szép Kártya szabályai azonban egy kicsit változtak 2015-ben, ezért ennek jártam most utána. Főként azok szempontjából, akik ezt a támogatást kapják, vagyis a ti szemszögetekből, kedves utazó családanyák és családapák.  A legfontosabb tény, amit tudni kell: 450.000 Ft-ra csökkentették a Szép Kártya felső határát, de van olyan eset, amikor te csak ennél kevesebbet igényelhetsz. Milyen esetben van ez? Olvasd tovább a Szép Kártya változások 2015-ben című cikkünket! 
Micsoda őrület! - gondolhatnák sokan. Én is ezt gondoltam, mikor először olvastam a hírt. Pedig, ha jól belegondolunk, akkor ez nem is olyan furcsa. Gondoljátok csak végig, ti hányszor álltatok gyermekeitekkel együtt valamelyik közlekedési eszközön. Soha nem felejtem el, amikor lányom (6 évesen) és nagyszülei Budapestről utaztak haza vonattal. Pénteki nap volt, minden kollégista jött haza a suliból. Teltház a vonaton, üres hely sehol. Nem volt mit tenni, mint a nagyszülők végigállták az utat 3,5 órán keresztül, az unoka pedig ráült a bőröndre. Ez a tény napjainkban egy elfogadott tény, senkiben nem kelt felháborodást, ha órák hosszat kell buszon, vonaton vagy hajón utazni. Kérdem én: a repülő az más? Miért is? 
Egy szálloda életében mindig fontos állomás, amikor hosszú és áldozatos munkáját elismerik és szakmai díjjal tüntetik ki. A hévízi családbarát szálloda az elmúlt években nagyon sokat tett azért, hogy vendégei minél magasabb színvonalon pihenhessenek. A szállodában jól megférnek egymás mellett a wellneszező, a gyógyulni vágyó és a gyerekkel érkező vendégek. A családbarát és gyerekbarát szálloda mindig kereste az új lehetőségeket és sokat áldozott arra, hogy a szolgáltatások kíváló minőségűek legyenek. Fejlesztett, beruházott, újított és mindeközben 100%-osan kiszolgálta a vendégeket.  A Hotel Európa fit****superior joggal nyerte el az "Év szállodája 2014" címet a négycsillagos vidéki szállodák körében. Hogy mi alapján ítélték oda a díjat, itt olvashatod el.
Az életben mindenki egyforma: gyerekek, szülők, nagyszülők. Miben is egyformák? Abban, hogy mindenki legalább egyszer vágyik arra, hogy rekorder legyen valamiben. Sok érdekes témában hallottunk már azt, hogy felállították a "leg"-et. Leggyorsabb, legnagyobb, legtávolabbi, leg...leg...leg. Hévíz városa most azt tűzte ki célul, hogy nem egy dologban szeretne "leg" lenni, hanem több dologban. Ő szeretne lenni a "legek" városa. Az első leget advent idejére tervezték be. Nézd meg, hogy mivel készülnek!
Észak -Magyarország rengeteg látnivalóval vár!Gazdag termálvizekben. Népszerű városai várnak számos szórakozási lehetőséggel és látnivalóval. Gyere el és fedezd fel a régiót!!!
Egy izgalmas városfelfedező játékra hívja Miskolc a városba érkező családos vendégeket, hogy minden perc szórakozás legyen. Pláne, ha még mobilon is működik! 
Hat eszközt felsorakoztató, szabad téri fitnesz parkot használhat az idei szezonban a közönség a zalaegerszegi Aquacityben.
Szépül és átalakul Szeged legfőbb látványossága. Modern lesz, amit a gyerekekkel érkező családoknak is ajánlunk majd megtekintésre. Mert a kultúra is az utazás része kell, hogy legyen.
Megújult a vértesszőlősi előembertelep környezete, a Magyar Nemzeti Múzeum kiállítóhelyeként működő létesítmény bejáratánál térköves sétányt, valamint turistapihenőt alakított ki az önkormányzat.
Katapult, mászófal, egyensúlypálya, csúszda, hinta: itt minden megtalálható, amit már eddig is mindig ki szerettünk volna próbálni egy vízi élményparkban.
A nyári időszakban a biztonság őrei vigyáznak az értékekre és mindenki testi épségére a gyulai Várfürdőben.
Gyenesdiáson ismét van egy újfajta program a kalandvágyóknak. Autóval érkezel, de motorral ismerheted meg a környéket. Kipróbálnád Te is? 
Bajvívás, fegyverbemutató, lovagok és lovak, fenséges lakoma kézzel. Mi az, ami még a fiús - és lányos - családoknak kell? Egy szabad időpont a nyáron!
Mit ígér nekünk a május? Gyermekmosollyal színezett majálist, virágillatú, sétálós délutánokat, Balaton-parti sétákat, hangulatos kerékpártúrákat és természetesen magát a gyermeknapot.
A kisgyerekes családok kedvelt partja a Balaton déli partja. Itt található Fonyód, ahol az idei évben a többi Balaton parti településhez hasonlóan elindulnak a fejlesztések.
Sokak örömére és szórakozására bővült a családi élményfürdő, modernizálásra kerültek a Gizella szárny szobái, és teljesen megújult a Hanami névre keresztelet wellness- és egészségközpont.
Szeretsz prospektusokat gyűjteni, hogy otthon nyugodtan, a karosszékbe hátradőlve válogass kedvedre a tavaszi vagy nyári ajánlatok, programok között? 
Ismered a "múltba látó készüléket"? Dobó István, Vicuska és Gergő életében kukkanthatsz be és láthatod a várban szolgáló hős várvédőket is. Jelen a múltban, ha Egerbe látogatsz.
A kastély rekonstrukciós munkálatai mellett párhuzamosan zajlik a parkfelújítás is, melynek során ismét megépül a hercegnői kamarakert.Különlegességnek számít, hogy az új kerékpárút a kastélyparkon keresztül fog vezetni. 
Ismét egy nap, amikor bűnözés nélkül, pénztárcabarát módon élvezhetjük a gasztronómia hagyományos és különleges ízeit. Újra Torkos Csütörtök országszerte!
Társadalmi szerepvállalásról is híres a siófoki gyerekbarát és családbarát szálloda.
Tudjátok, hogy néz ki a fűzfán fütyülő rézangyal, az idő vasfoga vagy az ízlésficam? Halvány lila dunsztotok sincs? Akkor irány a Győr Pláza.
Négy csillag superior kategóriában Hévíz legnagyobb szállodája, a NaturMed Hotel Carbona nyerte el az idén első alkalommal kiosztott „Év Szállodája” címet.   
Így lesz 3 csillagból 4 csillag és érkeznek az új játékok is!
6 év alatt a gyermek felnő, a szülő pedig tovább fiatalodik és lendületessé válik. Mint ők is...
Gyenesdiás törekvései az aktív és családbarát település kialakítására nagyon jó irányban haladnak. Az elmőlt 5 évben számost eredmény ismeri el a település turisztikai munkáját és kínálatát. 
A Wellness Hotel Katalin küldetése, hogy minden vendégkörének az utazási motivációjuk szerinti élményeket biztosítsa a pihenés minden pillanatában és a vendégek elvárásait felülmúlja.
Eddig ismeretlen oszmán kori település maradványaira bukkantak kutatók a közelmúltban Szigetvár közelében az I. Szulejmán szultán türbéje utáni keresés során - jelentette be Kolovics János, Szigetvár polgármestere pénteken.  
Fürtösbodza-tanösvényt avatnak Sopron közelében szombaton; a nyolc kilométer hosszú oktatószakasz a térség jellegzetes növényére hívja fel a figyelmet.
A hullámvasút, a körhinta és a barlangvasút biztosan megmarad. A vidámparki területen olyan viszonylag szelídebb, csendesebb játékok is lesznek, amelyek kifejezetten a kisgyerekes családok igényeit szolgálják – közölték.
Összesen: 1-50 / 55
  1 | 2
Pin It

Családbarát szállás

Gyerekbarát szállás
Családbarát szállás
Gyerekbarát szállodák

Itt minden a gyerekekért van.