utazási tanácsok, praktikus tanácsok - Családi üdülés.hu

facebook-családi üdülés.hu családi üdülés.hu utazási portál hírlevele

Praktikus tanácsok


Összesen: 1-50 / 106
  1 | 2 | 3
Hosszú hétvégék 2017 Ez az év nem a hosszú hétvégék éve lesz, a vallási ünnepeken kívül nem sok hosszú hétvégének örvendhetünk 2017-ben. Húsvét, pünkösd, május 1., okt. 23. és karácsony. A hosszú hétvégék ezért többnyire a családi ünnepeket fogják jelenteni, de ilyen alkalmakkor is lehet tartalmas programokat szervezni. Nézd meg a 2017-es hosszú hétvégék listáját! >>>
Hungary Card 2017 - Magyar Turizmus Kártya Legyen mindig zsebben, ha utazni készülsz és spórolni szeretnél! Az év bármely időszakában a Magyar Turizmus Kártyával csak jól járhatsz. Múzeumok, fürdőzés, közlekedés, szállások, étkezések, élményprogramok mind kedvezményes áron érhetőek el, sőt, van ahova ingyen mehetsz. A Hungary Card 2017 kedvezménykártyát nálunk és 10%-kal olcsóbban veheted meg. 
Utazási horoszkóp 2017 Születésünk hónapja meghatározza személyiségünket, s ezálta utazási szokásainkat is. Utazási horoszkópból megtudhatod, milyen típusú utazó vagy, hogyan viselkedsz a nyaralás alatt és a zodiákus jegyed alapján melyik úticél lenne számodra a legideálisabb. Ha nem is hiszel ezekben, elolvasni azért érdemes. >>> Utazási horoszkóp
Túraútvonal megtervezése Túrázni készülsz gyermekeddel? Az első és legfontosabb szempont, hogy készíts egy túratervet, egy vázlatot arról, hogy hova, hogyan, kivel megy és mit szeretnétek megnézni. Ha kitaláltad az úticélt és tudod, hogy kivel indulsz el a kirándulásra, túrára, akkor már könnyebben tervezheted meg a túra részleteit. 
Kisbabával elindulni vízpart mellé nyaralni, nagyon jó dolog. De valóban hogyan lehet felhőtlen a lubickolás egy kisbabával? Mielőtt végleg lemondanál a jóról, inkább gondold át, hogy mire kell odafigyelni és már lehet is csomagolni. 
Nyár, napsütés és óvatosság...Kisgyermekkel és gyermekkel utazni elővigyázatosságot kíván meg a családoktól. Figyeljünk oda a fürdőzésre, a napozásra, a könnyű és energiadús táplálkozásra, a betegségmegelőzésre és a biztonságra. Csokorba szedtünk egy-két gondolatot, íme hát...
Egy hét családi nyaralás. Teljes anyagi csőd? Nem kell mindjárt erre gondolni. VAn olyan megoldás, amivel több 10 000 Ft-ot megspórolhatsz a szállás, utazás és belépőjegyek árából. Nyáron persze a legkedveltebb úticél a Balaton, ezért most a Balaton egyik fővárosát, Keszthelyt vettem górcső alá és végeztem egy számítást, hogy mennyit és hogyan is lehetne spórolni a költségeken. Kijött egy 29 500 Ft-os megtakarítás. Ezért már érdemes továbbgondolni a lehetőségeket, nem? Nézd meg, mivel és hogyan lehet ennyi spórolni a balatoni nyaraláson.
A gyerekek is bátran szaunázhatnak – mondja a szauna mester. Sok szülő tágra nyílt szemekkel és kétkedve fogadja ezt a kijelentést, hiszen a szaunázást eddig mindig csak a felnőtteknek ajánlották a hagyományos wellness pihenés elengedhetetlen elemeként. Most pedig jön az új trend és vele együtt a szaunamester, aki azt mondja, hogy igenis jótékony hatással bír a wellness pihenés alatt szaunázás a gyerekekre. 
Nagyon sokan felteszik maguknak ezt a kérdést, amire én azt válaszolnám: Miért ne? Most őszintén. Mi baja lehet az apróságnak? Te vele utazol, ott vagy vele a nap 24 órájában. Apa vele utazik, ott van vele a nap 24 órájában. Jó esetben még a nagyi is veletek utazik, aki készen áll a nap 24 órájában a csöppségre vigyázni. No ha ez adott, akkor mitől félsz? Talán benned is pont ezek a kérdések fogalmazódtak meg, mikor a babás nyaralást kezdtétek el pároddal megszervezni? 
A mai nap különleges számomra, hiszen édesanyám ünnepli a születésnapját. Egy születésnapot sokféleképpen meg lehet ünnepelni. Telefonos köszöntéssel, facebook üzenetben, sms-ben, e-mailben küldött képeslappal és természetesen személyesen is lehet ünnepelni. Az ünnepléshez pedig mire van szükség? Tortára és ajándékra. Kézzel készítettre, vásároltra vagy a legértékesebbre, az ÉLMÉNYRE! mert hiszem, hogy egy születésnap ettól lesz emlékezetes. Mindegy, hogy anya adja a lányának, vagy a lány az anyának, a közös anya-lánya programokat semmi sem tudja überelni. Nézd meg, hol tudnál ilyen közös anya-lánya programot megvalósítani. 
Gyenesdiást nagyon sokan ismerik. Egy olyan üdülőfalu, ahol télen-nyáron élet van. Persze a nyári élet semmihez sem hasonlítható, hiszen annyi érdekesség vár Benneteket, hogy nehéz is egyszerre felsorolni. Ezért most gyorsan inkább a gyenesdiási programajánlót osztom meg veletek, hogy már most be tudjátok tervezni a családi üdülések időpontjait. Neked melyik gyenesdiási fesztivál nyerte el a tetszésedet?
Erdőbenő télen is szívesen jár az erdőben, sétál a ropogós hóban, szereti, hogy messze ellát a fák között. Nem fél, hogy eltéved, hiszen ő nagyon jól ismeri a járást. Az erdő és a mező az ő otthona, ahol rajta kívül még sokan laknak. Madarak is. Nem csak együtt élnek, hanem gondoskodik is az ott élőkről. Például eteti a madarakat. Tudja, hogy mi jó nekik. Te tudod? Erdőbenő elmondja most neked, mit is kell tudnod a téli madáretetésről. Figyelj csak!
Amikor valami megszűnik, űr keletkezik utána. Sajnáljuk, hogy nem láttuk, nem használtuk, nem vettük igénybe. Így lesz ez a Sziget Eye óriáskerékkel is. Márciustól ugyanis megszűnik a Sziget Eye óriáskerék. Ez az apropója annak, hogy most ezt a kis cikket gyorsan megírtam. A Sziget Eye óriáskerék a tavalyi évben nagy siker volt a turisták körében, hiszen 65 m magasból lehet megcsodálni a város szépségeit. De 2016-ban már csak februárig működik. Vegyél tőle búcsút te is és tölts egy színes hétvégét családoddal együtt Budapesten. Sőt a programtervet úgy állítottam össze, hogy tele van kedvezményes ajánlatta. Ehhez semmi másra nem lesz szükséged, mint..
2016-ban 5000 Ft-tal nő a kétgyerekes családok adókedvezménye. Hurrá! Végre azok is részesülnek valami kis apróságban, akik nem nagycsaládosnak számítanak. Elgondolkodtál már azon, hogy mire is költenéd ezt a plusz 5000 Ft-ot? Költsd családi üdülésre! Összeszedtem pár lehetőséget, nézd meg, hova is tudnál elutazni családoddal az évi 60 000 Ft családi adókedvezményből!
Az utazást a cukorbeteg gyerek napirendje nem mindig könnyíti meg. Igaz, ő már tudja, hogyan is kell hosszabb illetve rövidebb útra elindulni. Nem hibázhat, tartani kell magát az előírásokhoz. Az alapvető szabályokat mégha nehéz is, a pihenések alatt is be kell tartani. No persze ez nem mindig megy könnyen egy gyerek esetében. A gyerek folyamatosan tanulja meg, hogy mit ehet és mit nem, miből mennyit és mikor. Ez nem egyszerű folyamat. Év végén azonban megkezdte önálló életét egy ingyenes okostelefon alkalmazás...
Legyen mindig zsebben, ha utazni készülsz és spórolni szeretnél! A Magyar Turizmus Kártyával csak jól járhatsz. Múzeumok, fürdőzés, közlekedés, szállások, étkezések, élményprogramok mind-mind kedvezményes áron érhető el.    
A tavalyi év utolsó hosszú hétvégéje az idei év első hosszú hétvégéjével esett egybe. Szerencse, hogy ezen kívül még lesz 5 alkalom arra, hogy többnapos családi hétvégéket szervezzünk. Tudom, hogy a suliidőszakban nagyon nem lehet már ugrálni, a hiányzást maximum a tanítónénik nézik el. Felsőosztályban már ez nem olyan egyszerű. Pótlás, házi feladat, felelés, dolgozatok és a gyerek a pihenés után győzi behozni a lemaradást. Megéri hát hiányozni? Nem! Ezért inkább már most tervezzétek meg, hogy melyik hosszú hétvégén utaztok el családi üdülésre. A családbarát szállodák sok jó programmal készülnek. Ezek lesznek 2016-ban a hosszú hétvégék.  
Családi nyaraláskor a szülők pihenésre, nyugalomra vágynak, ahogy a gyermekek a szórakozásra, a kalandokra. Egy szem gyermekkel útnak indulni, más kihívásokat rejteget, mint nagycsaládosként. A szervezés számtalan kérdést vet fel: Mit fog ott csinálni egyedül? Hogyan köti le magát? Velünk akar végig lenni? Tudunk tőle mi is pihenni? Hiányoznak majd a barátai? Nem akar előbb hazajönni? Mer ismerkedni a korosztályával? Ugye milyen ismerős kérdések? De lehet bánni az egyke gyerekkel is, lehet élmény teli a családi üdülés, például így!
Tegyük szebbé a nélkülöző gyermekek karácsonyát! A Baptista Szeretetszolgálat az idei évben is megszervezi Cipősdoboz akcióját, melynek keretében tavaly több mint 51 ezer ajándékcsomag gyűlt össze és okozott örömet a rászoruló gyermekeknek országszerte. Hévízen a NaturMed Hotel Carbonában november 30-tól várják a cipősdobozba csomagolt ajándékokat a szervezők.Annak, aki segíteni szeretne, nincs más dolga, mint keresni egy cipősdobozt, becsomagolni csomagolópapírral, és persze megtölteni különféle ajándékokkal, majd ... Hogyan is tudsz te is segíteni a Cipősdoboz akcióban, itt olvashatod el. 
Nemsokára itt a Mikulás! Nézzük meg, mi jót is tehetne a kiscsizmákba, aminek az egész család örülne a hétvégén. A csokin kívül például diót, mogyorót, narancsot, no és élményt! Ajánlómban lesz szállás, lesz egynapos program, múzeumi program, állatbarát és természetbarát Mikulás napi program. Vidámabbnál vidámabb  rendezvények a gyerekeknek, amit garantálok, hogy a szülők is élvezni fognak. Ne legyen megszokott ez a hétvége. Pattanj fel te is a karosszékből és irány a szórakozás. Vagyis a találkozás a Mikulással. Válogassatok kedvetekre!
"Télapó! Télapó! Hol van a te házad?Ki adta? Ki varrta báránybőr subádat?Meleg, jó szívednek honnan van a kincse?Zimankós hidegben van, ki melegítse?"Ennek a kedves kis Mikulás versnek folytatása is van... 
Adventkor legfőképpen mindenki arra gondol és azon munkálkodik, hogy otthonában elkészüljön legelső advent vasárnapjára az adventi koszorú. Van, aki már a hét folyamán elvégezte ezt a kellemes munkát, de van, aki az utolsó percekre hagyta. És nem csak az összeállítását, hanem az alapanyagok beszerzését is. Még szerencse, hogy már feloldották a boltok vasárnapi nyitva tartását, mert különben sok otthon adventi koszorú nélkül maradt volna. Aki ma próbálta meg behozni a lemaradását, azok jó esetben óriás adventi koszorúkkal is találkozhattak a város főterén. Három városban már teljes pompájában ragyognak az adventi koszorúk. Íme...
Ezen a hétvégén a megszokott kissé eltérő Mikulás programon vehettek részt. A vadnyugati hangulat minden kisfiú és valljuk be, a kislányok álma is. Miért ne lehetne összekötni ehát az izgalmasat a megszokottal? Itt egy jó alkalom, hogy egy izgalmas Mikulás napi programon vegyetek részt. Egész napos program, vacsora, élőzene. Gyerekeknek és felnőtteknek egy jó buli lesz. Nézzétek meg a Western Mikulás teljes programját és az árakat! 
Talán még fel tudjátok idézni annak emlékét, amikor viharos gyorsasággal ereszkedtetek le egy lejtő oldalán a fényesen csillogó havon. Ki-ki magával vihette a saját csúszkáját vagy szánkóját, mások – szüleik bánatára – a nadrágjuk hátsóját találták megfelelő alkalmatosságnak ahhoz, hogy részesei lehessenek annak a mulatságnak, amit a szánkózás jelent. Kisbabával nekiindulni egy ilyen kalandnak, nem egyszerű, de nem is lehetetlen vállalkozás. A szánkózás így lesz többszörös élmény a szülőnek és a kisbabának is egyaránt. 
Második cikkemben egy szállodai dietetikussal beszélgettem, aki az ételérzékenység témában mondja el tapasztalatait és jó tanácsait. A leglényegesebbel kezdte ő is, mégpedig azzal, hogy kéri a szülőket, hogy már érkezés előtt jelezzék a szálloda felé, ha a gyermek ételérzékenységben szenved. Egy rövid telefonos beszélgetés vagy e-mail váltás mindenki életét megkönnyíti és problémamentessé teszi a családi pihenést, és ami a legfontosabb, hogy sokkal gördülékenyebben megy majd a gyermek kiszolgálása. Mindez pedig így működik a gyakorlatban.  
Előző cikkünkben, melynek a címe az volt, hogy „Ételallergiában szenved a gyermeked? Ezt a 8 kérdést tedd fel a szálláshelynek, hogy biztosra menj”, arról írtunk, hogyan tudod jól előkészíteni a családi üdülést akkor, ha gyermeked valamilyen étel alapanyagra érzékeny és ezért speciális étkezés szükséges számára. Három szállodát kerestem meg, akik tudatosan figyelnek arra, hogy az ételintoleranciával kapcsolatos kérésekre minél jobban fel tudjanak készülni és a lehető legjobban tudják kiszolgálni a gyerekek és szüleik igényeit. Az első részben a bükfürdői Hotel Piroska életébe tekintettek be, hogyan is kezelik az ételallergiás kéréséket.
Ritmikus kopogás hallatszik az asztalon, az ujjak egyre gyorsabban koccannak a felülethez, melyhez a szék egyenletes ringása kapcsolódik. A türelmetlenség egyre jobban fokozódik, évezrednek tűnik, míg kihozzák a levest. Majd a szalvéta esik áldozatul, vadul babrál vele, miközben fészkelődik a széken. Kíváncsi tekintetek szegeződnek rá, szemöldökök játéka üzen nekünk, milyen neveletlen ez a gyerek. Kérdőre vonnak, hogyan indulhatok el vele bárhova is.. Hogyan? Hát így! Olvasd el a cikket és megtudhatod, hogyan könnyítheted meg hiperaktív gyermeked (és persze a család) számára a családi üdülést.
 A Pilisi Parkerdő által kezelt erdőterületek közül sok nagyon kedvelt turistahely, hiszen közel van a fővároshoz. Sokan kelnek útra egy hirtelen vezérelt ötlettől, csak mert éppen a barátaik is mennek túrázni, vagy mert éppen szuper jó lett az időjárás. Sokan megfeledkeznek azonban arról, hogy egy könnyed erdei sétára is alaposan fel kell készülni, mind eszközben, mind szervezés terén. Amire feltétlenül figyelni kell: okostelefon mellett legyen nálad papíralapú térkép is, szólj egyik családtagodnak, hogy hova mentek, nézd meg előzetesen, mint ír az erdő felügyelete a túraútvonalról, figyeld az időjárást és csak biztonságos időben indulj útra, legyen túrafelszerelésed, a rövid túrára is vigyél magaddal elsősegély dobozt, mindig a jelzett útvonalon haladj és ne vagánykodj! Olvasd el részletesen, hogy mit is üzen a Pilisi Parkerdő a túrázóknak!
Nem olyan egyszerű útra kelni, ha gyermekünk egy kicsit más, mint a többiek. Nem azért mert rossz, nem azért mert beteg, csupán azért, mert nem ehet meg mindent, amit mások (esznek). Egy anyukától állandó odafigyelést kíván gyermekének étkeztetése, ha laktóz érzékeny vagy lisztérzékeny, vagy bármilyen más ételallergiában szenved. Leterheli a mindennapokat a külön főzés, a speciális alapanyagok beszerzése, az állandó gondolkodás, hogy mi legyen az ebéd, a reggeli, a tízórai és a vacsora.Beszélgettem anyukákkal, akik elmondták, hogy sajnos nekik gondot okoz a családi nyaralások, családi üdülések során, hogy olyan szállást vagy éttermet találjanak, ahol az ételallergiás problémát jól tudják kezelni. Ebben a cikkben megtudhatod, hogy melyik az a 8 kérdés, amit érdemes feltenned a családi üdülés előtt a szálláshelynek, hogy megbizonyosodj afelől, hogy az ételallergiával járó problémákat tudják majd kezelni.
 Az  őszi szünettel egyidőben a nyirkos, hideg idő is befurakodik a mindennapjainkba. Az iskolai szünetekre és az őszi hétvégékre tervezett kiadós pihenő jó alkalom arra, hogy feltöltsük a család energia- és vitaminraktárait. A dietetikus szerint érdemes már az őszi szünetben elkezdeni, s egy játékos vitaminkúrával felkészíteni gyermekeink immunrendszerét az őszi-téli betegségek megelőzésére.A tanulásmentes napoknba a pihenés mellett erősítsük tudatosabban a gyermekek szervezetét. Horváthné Fejes Lívia, a hévízi NaturMed Hotel Carbona dietetikusa nem csak az őszi szünetre ad tippeket a szülőknek, hanem egy olyan 5 napos immunerősítő színes zöldség- és gyümölcskúra menetrendjét is megosztja velünk, amelyet november hónapban otthon is érdemes alkalmazni gyermekeink egészsége érdekében.
Van kedvenc énekesed? Milyen zenét szeretsz? Melyik sztárral találkoznál szívesen? - ikérdések a gyerekekhez. Kinek a CD-jét hallgattátok már el kopásig? Melyik zenére alszol el és ébredsz fel nap, mint nap? Melyik énekestől kérnél autogramot lányodnak vagy fiadnak? - kérdések a szülőknek. Ezekre a kérdésekre adott válaszokkal minden szülőnek tisztában kell lennie. S ha lehetőséged adódik, akkor szervezd úgy a családi programokat, hogy élőben is találkozhasson gyermeked a sztárokkal. Erre jó alkalom az őszi szünetben egy rövidebb-hosszabb családi üdülés. Nézd meg, hogy melyik szálláshelyen, melyik sztár ad kiskoncertet és kitől kérhettek autogramot vagy közös fotót. Íme a sztárok a családbarát szállodákban!
Utazni mindig öröm- meg valljuk be, esetenként idegeskedés is. Nem könnyű mosolyogva takarítani az összemorzsált, narancsléfoltos autókárpitot, nyolcadjára állni meg egy szimpatikus bokornál elintézni a gyerek folyó ügyeit, unásig énekelni a Micimackót és közben gondosan vizslatni a térképet, mert persze mi vagyunk a hibásak, ha párunk véletlenül letér a helyes útról. Aztán megérkezünk, beesteledik és megpróbálunk elaludni. De ez nem megy olyan egyszerűen. Hogy mit lehet tenni családi üdülés alatt a nyugalmas alvás érdekében?
 Két hét múlva kezdődik az őszi szünet, a szállást már lefoglaltad, hogy végre együtt pihenjen a család. Csak sajnos a rossz idő is beköszöntött. Esős, nyirkos, szeles időjárás. Ilyenkor anyukaként egyből az jut az eszünkbe, hogy „jaj, csak le ne betegedjen a gyerek!”  Persze, hogy nem lenne jó, ha indulás előtt még orvoshoz kellene vinni, mert folyik az orra, fáj a torka..stb.  Most még időben van, hogy immunrendszerét megerősítsd, hogy egy betegség miatt ne kelljen lemondani az őszi szünetre tervezett családi üdülést. 
Hej ráérünk arra még! - mondja Pató Pál úr. De ez most nem lesz jó gondolat, ha az őszi szünetben szeretnétek valahova elmenni családi üdülésre. A családbarát szállások lassan megtelnek kicsikkel és nagyokkal. A halogatásnak pedig az lesz a vége, hogy már nem leszed szabad szoba gyermeked kedvenc szállodájában. Pedig ő nagyon várja már, hiszen az első két hónap nem volt egy sétagalopp. Megszokni és visszaszokni az állandó kötelezettségekre, a fegyelemre, és arra, hogy nem azt csinálhatnak, amit szeretnének, nem egyszerű feladat. Ráadásul ilyenkor kevesebb idő jut a közös családi programokra is. Ezt a hiányt pótolja az őszi szünet. A családi üdülés ilyenkor még bensőségesebb, hiszen kevesebb inger ér bennünket a külső környezetből.Jó megmártózni a gyerekmedencében, közösen csocsózni vagy kreatívkodni. Nézd meg, miről maradhatsz le.
Az ősz igaz nem a fürdőzésről szól, de rengeteg szabadtéri programon vehettek részt október közepén is. Összeállítottam nektek egy olyan programajánlót, ami egy kicsit különlegesebb, mint a hagyományos értelemben vett fesztiválok. A vizek, a természet, a madarak és nem utolsó sorban egy csodás látvány dobogtatta meg a szívemet, amikor a programokat ajánlottam nektek. Olvassátok el milyen programokat tervezhettek be az őszi szünetig. 
Persze néha ez is elég, de ha igazi élményekre vágysz, jobban mondva közös családi élményekre, akkor érdemes egy kicsit jobban körüljárni a lehetőségeket. Családbarát utazási tanácsadóként én is azon dolgozom, hogy olyan helyeket találjak nektek, ahol a családi üdülések során a gyerekek és szülők számára egyaránt garantált az élményszerzés. Most, hogy már nemsokára az iskolaszünet elkezdődik, bizonyára titeket is foglalkoztat a téma: Hova is menjünk el az őszi szünetben? Nekem van egy tippem! Erzsébet Park Hotel Parádfürdőn, ahol a pihenés mellett ÉLMÉNYT is nyújt a szálloda és környéke.
Utazunk. Pihenünk. Kikapcsolódunk. Együtt leszünk. S én ideges vagyok, pityergek, gondolataim szanaszét esnek.Elraktad a könyveidet is? – tértem vissza a valóságba.Muszáj?Tudod, hogy megegyeztünk! – s máris megbántam az iskola alatti vakációzást.Szegény gyereket ezzel nyúzom majd? Ott is tanulni fog? El tudjuk engedni magunkat önfeledten? Tudunk egymásnak örülni igazán? Nem a pótolni valók jutnak majd eszembe? Tudok-e megértő társ és anya lenni, akivel kellemes az együttlét?Gyötörnek a gondolatok. Pedig én csak a gyermekkel, családommal szeretnék egy kis időt eltölteni. Minőségi időt. Cikáznak a gondolataim, hogy valóban jó ötlet-e suliidő alatt vakációzni. S mire jutottam a végén?
Igen! Az állatkert az egyik legjobb hely a tapasztalatszerzésre. Ha jól belegondolunk, a kisbabák első szavai közül több is az állatokkal kapcsolatos. Hamar megtanulják utánozni azok hangját, és ha képeskönyvet nézegettek velük, nagy boldogsággal mutatnak rá a már ismerős állatok képére. De tudjuk jól, hogy a gyerekek számára akkor válik valóban ismerőssé egy-egy állat, ha a maguk módján tapasztalatot gyűjthetnek róla, róluk. De mire figyelj egy ilyen állatkerti séta alkalmával?
A zene az életem része. És neked? A zene világnapján - mert a mese után most a zenét ünnepeljük -  elgondolkodtam azon, hogy milyen szerepe is van a zenének a legtöbb családban. A tanítást már kisbaba korban elkezdjük, amikor esténként elalvás előtt dudorászunk, énekelünk neki. Később aztán már ő énekel, zenél vagy éppen táncol. Családbarát utazási tanácsadóként azonban most nem a gyerekek lelki fejlődésének szempontjából jártam körbe a zene fontosságát, hanem arra voltam kiváncsi, hogy a zene milyen formában tud megjelenni a családi üdülések során. Örömmel ajánlok nektek három családbarát szállodát, ahol zenével várják a kicsiket és nagyokat, szülőket és nagyszülőket. 
2015. szeptember 28-tól hat héten át az ország 80 településén 150 muzeális intézmény közel 1600 programmal vár Benneteket. Az idei évi Múzeumok Őszi Fesztiváljaidei jelmondata a Kapcsolódjunk ki, be, össze!! A sokatmondó címmel a szervezők arra hívják fel a figyelmet, hogy a múzeumi programok nem feltétlenül unalmasak, hanem lehetnek szórakoztatóak, közben tanulásra és közösségépítésre, élményszerzésre is kiválóan alkalmasak. Vegyetek részt minél több programon és meglátjátok, hogy milyen színes is a magyarországi múzeumok kínálata. És jobban el fogjátok majd nekem is hinni, hogy a múzeumok meglátogatása nem feltétlenül a szükséges rossz programválasztás a családi üdülés során. Nem biztos, hogy csak akkor kell múzeumba menni, ha rossz az idő és nem biztos, hogy csak akkor, ha nem tudunk "érdekesebbet" kitalálni. Ma már nagyon sokféle különleges múzeum van, amit kár lenne kihagyni. Nézd meg a Múzeumok Őszi Fesztiváljának programját és azokat a gyerekbarát múzeumokat, amelyeket ajánlok nektek. 
Megnyílt Budapesten a kamaszoknak szóló legújabb turisztikai attrakciója. A 23 hatalmas konténerből felépített ZipCity elnevezésű belvárosi kalandpark igazi kuriózum az extrém helyszíneket és extrém kalandokat kereső fiataloknak és természetesen kalandvágyó szüleiknek is. Az utóbbi években gombamód elszaporodtak a kalandparkok, mind egy kaptafára készült, természetes környezetben épült meg. No de végre a kamaszok és a kalandkereső felnőttek számára van egy extravagáns, mondhatnám "cool" szórakozási helyszín, mégpedig a konténerekből épült kalandpark Budapest belvárosában. Ilyen őrült élményekben nem sok helyen lehet részed. 
Sokszor úgy gondoljuk, hogy "Á, két napra nem is érdemes elutazni sehova!", pedig ha tudnád, hogy egy ilyen rövid hétvége milyen jó is tud lenni, akkor te is belevágnál. A lényeg, hogy ne akarj egyszerre sokat, csak azt, hogy tudjatok egy kicsit pihenni, fürdőzni, beszélgetni (mert ugye ez néha elmarad a zűrös hétköznapokon) és este egy jót játszani koktélozás közben. Látod, hogy mennyi minden beleférhet két napba? Nem kell sok rákészülés sem, egyszerűen csak annyit kell tudnod, hogy melyik gyerekbarát szállodát hívhatod fel csütörtökön este, hogy "Szeretnék egy szobát foglalni egy éjszakára családom számára". Hogy könnyű dolgod legyen, ajánlok neked két családbarát szállodát, ahol az egy éjszaka két napot jelent, s ahol garantált a jókedv és a pihenés gyermekeidnek és nektek is. 
Kreativitás szó kapcsán a legtöbben arra gondolunk, amikor valaki valami hatalmasat alkot – például egy festő vagy zenész – pedig ennél többről van szó. Mindenkiben benne van ez a képesség. A kreativitásunk segítségünkre van a mindennapokban, problémák és feladatok megoldásokhoz nyújt segítséget oly módon, hogy az előttünk álló feladatot nem rutinszerűen, korábbi ismereteinket, élményeinket felhasználva, hanem új utakat, új válaszokat keresve oldjuk meg. A gyermekek esetében ezért már egészen fiatal korban érdemes különös figyelmet szentelni arra, hogy segítsük a kreativitásuk kibontakozását és fejlődését. A bűvész elmondja a titkot! 
Egy lépés előre, hogy gyermeked a múzeumokat is megszeresse. Még csak sokat sem kell utaznotok, hogy magyarország egyik természetesen szelíd és erős hagyományokkal rendelkező térségét, Dél-Dunántúlt megismerjétek. Tolnától Baranyáig címmel mutatkozik be szeptember 27-én Dél-Dunántúl a szentendrei Skanzenben. Kisbabával is érkezhettek, a programok között kimondottan babás programokat is találtok. Szüretelhettek, krumplinyomdát készíthettek és aki a zenét-táncot imádja, azokat táncház és közös éneklés várja. A nap folyamán pedig az ízletes kenyélángosból lakmározhattok. Nézd meg a szentendrei Skanzen hétvégi programját, aohl Dél-Dunántúl régió mutatkozik be. 
Amikor eltervezzük, hogy a családdal elmegyünk egy közös pihenésre nem is gondolnánk, hogy mennyi apró részletre kell majd odafigyelnünk. Ezek az apró részletek a gyerekek korától függően változnak. Számba vettem, hogy mik azok az apró momentumok, amelyek pozitívan befolyásolják a kamasz és a szülő között kapcsolatot. A családi nyaralás minden szempontból kihívás. Mind a szülőnek, mind pedig a gyereknek. Egy harmonikus és élmény teli utazás első és legfontosabb lépése, hogy olyan úticélt válasszunk, ahol a kamaszokat érdeklő szórakoztató programok és a látnivalók vannak túlnyomó többségben. Második lépésként pedig azt javaslom, hogy legyél "jófej" szülő. Ekkor szinte probléma és feszültség nélkül fog lezajlani a családi nyaralás. Fogadd meg a "Feszültségmentes családi nyaralás kamaszgyerekkel" projekt 5 jó tanácsát és meglátod, hogy mindenkinek élményekkel teli lesz a családi üdülés.
A 15 ingyenes attrakció egyszeri használatán túl a Miskolc Pass kártyákkal jelenleg már közel 70 szolgáltatást vehetnek igénybe a kártyahasználók 10-50 %-os kedvezménnyel Miskolcon, illetve környékén. Egy hosszú hétvége alatt egy család akár 50.000 Ft-ot is spórolni tud a kártya megvásárlásával, miközben Miskolc legjobb szolgáltatásait veheti igénybe. 2015. október 22-ig ráadásul egy szuperkedvező ajánlatot is kínál Miskolc az utazó családoknak. A részletes információt itt olvashatod el a Miskolc Pass turisztikai kártyáról és a családi akcióról.
A Balaton bringakörút cikksorozat előző részeiben már volt szó a szállásokról, az étkezésről, de még nem volt szó a legfontosabbról: a kerékpár útvonalról. Egyébként a Balaton kerülés irányát indulás előtt többször átrágtuk. Megkérdeztük a barátokat, hogy ki mit javasol, merre induljunk el. Volt, aki azt tanácsolta, hogy először a déli parton menjünk és az északin hazafelé, valaki pont fordítva javasolta. Voltak ellenérvek és érvek mindkét útirány mellett és ellen. Gyorsan összeszedem, hogy mik is voltak ezek. Az érveket - ellenérveket úgy nézd, hogy mi Keszthelyről indultunk. Tehát, ha valaki Balatonvilágostól indul, akkor neki teljesen mások lesznek az érvek-ellenérvek. A Balatoni körút néha kihívást jelent, de aki szereti a Balatont, szeret kerékpározni, szeret szép tájakat megismerni, az nem hagyhatja ki! 
Ősz van. Iskolaidő, így a hétköznapok már eleve kilőve, ha valami programot szeretnénk szervezni a családnak. Ilyenkor csak a hétvégékre számíthatunk, és reménykedhetünk abban, hogy szép idő lesz és még nem kell a 4 fal bezárkózni. Mert az ősz szép. Jó dolog az, hogy ilyenkor csodaszép színes fotókat tudunk készíteni a tájról, és az időjárás is kellemes, főleg egy jó kis túrához vagy biciklizéshez. De mivel is tölthetjük a szabad hétvégéinket, ha a családdal közös programot szeretnénk szervezni?
Sok kellemetlen élménytől és bosszúságtól menekülhetünk meg, ha már utazás előtt számba vesszük azokat a dolgokat, amitől az egész családnak pihentető lesz az utazás.Ne ragaszkodjunk szigorúan az elképzeléseinkhez, inkább demokratikus módon minden családtag véleményét kérd ki. Mielőtt a helyszínt kiválasztod, tisztában kell lenned gyermekeid igényeivel. Azt gondolom, hogy ha mi szülők úgy működünk, hogy ha a gyermekünk jól érzi magát, akkor már nekünk is garantált az élmény. No persze a pihenés nem mindig adatik meg, de ha előre megtervezed a családi üdülés legalább 80%-át, akkor nem érhet csalódás. Íme 10 kérdés, amit a családi utazás előtt mindenképpen tegyél fel magadnak és családtagjaidnak.
Van úgy hogy az utazás közben már minden témát kibeszéltünk, minden verset elmondtunk és már az énekeknek is a végére értünk. És még mindig nem érkeztünk meg a célhoz? Az óvodás korú gyermekkel való utazás sokszor próbára tesz bennünket. Mivel kössük le a figyelmét, hiszen a kiváncsiság miatt már nem alussza végig az utat, viszont még nincs akkora, hogy mp3-mal a fülében hallgasson zenét. Legyél kreatív és beszélgess vele mindenről, ami érdekelheti. Mesélj neki a te gyerekkorodról. S ha már ez sem segít, akkor vedd elő a tarsolyunkban lévő játékötleteket, hogy te is és gyermeked is jól érezze magát az utazás során.
Összesen: 1-50 / 106
  1 | 2 | 3
Pin It

Családbarát szállás

Gyerekbarát szállás
Családbarát szállás
Gyerekbarát szállodák

Itt minden a gyerekekért van.