Kezdődik a vakáció, indul a balatoni nyár! - 1. rész - balatoni nyár, családi üdülés

facebook-családi üdülés.hu családi üdülés.hu utazási portál hírlevele

Kezdődik a vakáció, indul a balatoni nyár! - 1. rész

2017. jún. 14.

Ha 10 embert megkérdezünk, hogy melyik régióba utazna a nyáron, akkor 10-ből 8-an biztosan említenék a Balatont. Mert a Balaton sokszínű, érdekes, élményekkel teli és teljes kikapcsolódást nyújt az egész család számára. A Központi Statisztikai Hivatal adatait felhasználva, bemutatjuk a Top 10 régiót, települést, amire az utazók többsége voksol. Az első cikkben 5 helyszínre kalauzolunk el. 

Balatoni nyár: Tengerparti élmények Balatonfüreden

Balatonfüred görög falu, balatoni nyaralás, családi üdülés

A Balaton "egyik fővárosa", az északi - part leggyakrabban látogatott célpontja. A nyár mit sem ér egy füredi hétvége nélkül, ahol a tengerparti feelinget élheted át. Belecsöppensz a mediterrán érzésbe és csak kapkodod a fejed az élmények között. A rengeteg vitorlázónak és a városi szolgáltatásoknak köszönhetően itt nyugalmas nyaralásra lelsz. A városban nem tomboló fiatalokkal, hanem sokkal inkább visszafogott eleganciával borozgató, beszélgető turistákkal, sétálgató családokkal találkozol. A csodás kisvárosban sokféle élményt gyűjthetsz: sportolás, gasztrotúra, szuper strandolási lehetőség, színvonalas szálláshelyek, élményfürdő, kalandpark.

Ha gyerkőccel érkezel a városba és a strandolást nem hagyjátok ki, akkor vigyázzatok, mert az északi parton mélyebb a víz, mint a déli parton.

Balatonfüred látnivalói: 

  • Tagore sétány
  • Jókai Villa
  • a híres Anna-bálnak helyt adó Anna Grand Hotel kertje
  • tihanyi bringa-vagy hajótúra

Balatoni nyár: Kirándulj Cserszegtomajon

 Cserszegtomaj Margit kilátó

Ha nem igazán szerettek fürdőzni, akkor sem kell a Balatonról kihúzni a listáról. A Keszthelytől és a tótól is pár kilométerre fekvő Cserszegtomaj minden adottsággal rendelkezik, ami egy aktív, kirándulós pihenéshez kell. Mivel a település a Balaton - felvidéki Nemzeti Park határán helyezkedik el, így nem csoda, ha sokféle turistaútvonal, kerékpárútvonal, sőt lovas túraútvonal közül választhatsz. A településen a falusi turizmus nagyon népszerű, számos lehetősége találsz rá, hogy pici, családias hangulatú parasztházban pihenjetek.

Cserszegtomaj látnivalói:

Margit kilátó, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik a Balatonra és Csokakőre

Balatoni nyár: Kalandokért irány Siófok

Siófok balatoni nyár

A Balaton második leglátogatottabb települése Siófok, ami köszönhető Budapest közelségének és hogy autópályán egy óra alatt elérhető. Sokan azt gondolják, hogy Siófok a bulizós város, ezért zajos, pedig ez nem így van. Siófokon a családosok is megtalálják a saját programjukat. Mondhatjuk, hogy minden korosztály jól megfér egymás mellett. A gyerekkel utazó családok sokféle, különböző stílusú, remek minőségű strand között válogathatnak. A strandok közül a sóstói Family Beach-et ajánlom, ha kicsi gyerekkel vagytok, hiszen tele van családbarát szórakozási lehetőséggel, játszóterekkel. Kamaszgyerekkel viszont inkább a Nagystrandon táborozzatok le, ahol a zenét és a fehér homokot sem kell nélkülöznötök. (Csak bírd idegekkel a pörgős hangulatot.)

Siófok látnivalói:

  • Víztorony
  • Töreki tanösvény
  • Jókai park
  • Szoborpark

Ajánlott program "nagy" kamaszoknak: 

  • tandemugrás: Ha szeretnéd kipróbálni az ejtőernyős tandemugrást, akkor a Siófok-Kiliti repülőtért keres fel az Ugrani jó csapatot!. Kisgépek helyett egy ágas helikopterrel repítenek 4000 méter magasságba, ahonnan profi segítséggel vetheted magad a mélybe. Az egész Balatont belátni fentről, úgyhogy páratlan élményben lesz részed. 
  • bowling pálya: arra az esetre, ha rossz idő lenne

Forrás: Szezon Magazin - Keresd az ingyenes kiadványt Budapesten!

Ha tetszett a cikk, és szeretnéd, hogy a következő családi üdülés megszervezése neked se okozzon gondot, akkor kérd a " Vidám Családi Üdülés " c. ingyenes e-book-ot! Tele tippel és ötlettel, hogy élményekkel teli és problémáktól mentes legyen a családi üdülés az idei évben (is) :-)


Pin It

20+1 Érdekesség a Balatonról

20+1 Érdekesség a Balatonról
Csatlakozz Te is!

Töltsd le most és legyél a Balatoni Élményklub tagja!