Kárpátaljai és Észak-Erdélyi makettekkel gazdagodik a szarvasi Mini Magyarország makettpark - MIni Makettpark Szarvas, családi program

facebook-családi üdülés.hu családi üdülés.hu utazási portál hírlevele

Kárpátaljai és Észak-Erdélyi makettekkel gazdagodik a szarvasi Mini Magyarország makettpark

2017. márc. 10.

2017. március 10-től újabb látványossággal bővül, a szarvasi Mini Magyarország makettpark. Az eddigi közel száz maketthez Kárpátalja és Észak-Erdély legszebb épületének kicsinyített másai csatlakoznak, köztük például a Munkácsi vár, a Vereckei Hágó Emlékmű, és a Szatmárnémeti Zsinagóga épületei. A mintegy 500m²-es átadásra váró, dimbes-dombos területen az új maketteken kívül, alagúton, viadukton keresztül zakatolnak majd a kisvonatok a több, mint 100 m hosszú sínpáron.

Mini Magyarország Makettpark Szarvas

Szarvas leglátogatottabb turisztikai attrakciója a Mini Magyarország makettpark, ahová tavaly 92 ezren látogattak el, hogy részt vegyenek egy mini országjáráson, megcsodálják az ország történelmi jelentőségű épületeit, gombnyomással indítsák a Magyarország leghosszabb kültéri vasúti pályáján haladó vonat maketteket.

 Mini Magyarország Makettpark Szarvas

Az év minden napján látogatható Mini Magyarország makettparkban a Parlamenthez, az esztergomi bazilikához, az egri várhoz, Déva várához, a Kassai Dómhoz, idén csatlakoznak Kárpátalja és Észak-erdély legszebb épületei. Többek között Huszt vára, a Beregszászi Főiskola, az UNESCO világörökségét képező Kárpátok fatemplomai közül a körösmezői fatemplom, az uzsoki Szent Mihály arkangyal templom épületei kerülnek be a látványosságok közé. Újabb méterekkel bővül a vasút makett hálózat, ahol gombnyomásra indítható több szerelvény, mint például a történelmi jelentőségű Gulag vonat is. Hiszen a szarvasi Mini Magyarország makettpark nem csak magával ragadó turisztikai látványosság, hanem történelmi, kulturális, építészeti ismereteket is közvetít az oda látogató felnőttek, gyermekek számára. 

Mini Magyarország Makettpark Szarvas

A SZARVASI MINI MAGYARORSZÁG MAKETTPARKRÓL

A Szarvasi Arborétumban található Mini Magyarország makettpark Európa legújabb makettparkjaként 2013. április 10-én nyílt meg Szarvas történetének egyik legnagyobb magánerős beruházásaként. A hazánk legnagyobb arborétumában, a Kárpát-medence és a történelmi Magyarország mértani középpontjában lévő makettpark történelmünket, hagyományainkat, építészeti nevezetességeinket mutatja be. Az ország egyetlen interaktív makettparkjában néhány óra alatt az egész országot bebarangolhatjuk. Magyarország épített csodáinak minden apró részletében kidolgozott kicsinyített mása megtalálható a történelmi Magyarország közepén,

Szarvason, a Mini Magyarország makettparkban. Aki még soha nem látta a kecskeméti Cifrapalotát felülről, a pécsi dzsámit vagy a tatabányai turult közelről, akinek nem hallotta még a visszhangot a tihanyi apátságnál, nem emlékszik pontosan, kiknek a szobrai állnak a Hősök terén, vagy megnézne egy csatajelenetet az egri várban, annak a Mini Magyarország a tökéletes kirándulóhely. Az ország legnagyobb arborétumában Magyarország nevezetességei gyerekbarát méretben egy helyen, felnőtteknek, gyerekeknek, családoknak és osztályoknak egyaránt kötelező országjáró program.

A SZARVASI ARBORÉTUMRÓL:

Magyarország legnagyobb arborétuma, a Szarvas-Békésszentandrási-holtág partján, összesen 82 hektáron. Gróf Bolza Pál a Körösök szabályozása után, az 1880-as évek végén kezdte meg azt nagyobb arányú telepítést, amely során számos növényritkaságot hozott, hozatott a világ különféle tájairól. Az itt élő fásszárúgyűjtemény több mint 1600-féle növénykülönlegességből áll. A növények mellett rengeteg állat is él a kertben, köztük olyan különleges madarak, mint az arborétum albínó pávái. Az arborétum jelenleg a Szent István Egyetem felügyelete alatt áll. Az általános fenntartási munkák, a kutatás és az oktatás mellett kiemelt szerepet kap az idegenforgalom.

További információ: Mini Magyarország makettpark Szarvas

Cím: 5540 Szarvas, I. kk. 9.
www.minimagyarorszag.hu
info@minimagyarorszag.hu
http://www.facebook.com/MiniMagyarorszagSzarvas

Ha tetszett a cikk, és szeretnéd, hogy a következő családi üdülés megszervezése neked se okozzon gondot, akkor kérd a " Vidám Családi Üdülés " c. ingyenes e-book-ot! Tele tippel és ötlettel, hogy élményekkel teli és problémáktól mentes legyen a családi üdülés az idei évben (is) :-)


Pin It

20+1 Érdekesség a Balatonról

20+1 Érdekesség a Balatonról
Csatlakozz Te is!

Töltsd le most és legyél a Balatoni Élményklub tagja!