kamaszbarát nyaralás, kamaszbarát szálloda, kamasszal utazás

facebook-családi üdülés.hu családi üdülés.hu utazási portál hírlevele

Kamaszbarát üdülés


Összesen: 1-28 / 28
Csodás tavasz, mókás nyár! A Karos Spa Téged vár! Mesés tavasz köszöntött ránk, a virágzó természet szépségei nap mint nap elkápráztatnak mindannyiunkat. Talán egy kis tavaszi fáradtság még rajtunk van, ám lassacskán mi is ébredezünk és felfrissülünk. Ehhez pedig még keresve sem találnánk jobb lehetőséget egy klassz, wellness pihenéssel és finomságokkal teli családi hétvégénél! És hogy hol? Ez nem is lehet kérdés: vár Benneteket Zalakaros kedvenc wellness szállodája, a Hotel Karos Spa! 
Ma nagyon esett az eső. Mintha dézsából öntötték volna. Ez pedig kettős érzést keltett bennem. Egyik érzés az volt, hogy "nem szeretem az esőt", a másik érzés pedig két évvel ezelőtti olaszországi nyaralásunkra repített vissza. Arra a nyárra, amikor nem volt egy hét sem, amit ne szakított volna meg a hideg és az eső. Mi ezen a nyáron voltunk először kislányunkkal Olaszországban nyaralni. Nagyon terveztük, mert sok mindent szerettünk volna megnézni és átélni. Főleg a tenger, a tengerparti strandolás élménye, a finom capuccino, a mennyei pizza és a természetesen az ország nevezetes látnivalói miatt utaztunk oda. De a terveinket áthúzta az eső. Haragudtam az esőre. De érdekes módon ma egyáltalán nem haragudtam rá, mert felerősítette bennem az érzést, hogy családommal együtt vissza szeretnék menni nyaralni Olaszországba. És már tudom is, hogy hova...
A Balaton újdonságokkal készül az idei nyárra. A szokásos és ismert szórakozásokon kívül az egyedi és különleges programokkal csábítanak majd benneteket. Ne legyen sablonos a nyári vakáció, próbálj ki új lehetőséget. A gyerekek számára a vitorlázás sokszor csak egy álom, pedig nem kell róla lemondani. Persze azt mondják, hogy ez nem a szegények sportja, de ma már vannak kivételek, amikor megfizethető áron vehet részt például gyermeked egy nyári vitorlástáborban, vagy éppen a család vesz részt egy délutáni yachtos utazáson. Hol és milyen vitorláskikötőkkel bővül a Balaton a nyárra?
2016-ban 5000 Ft-tal nő a kétgyerekes családok adókedvezménye. Hurrá! Végre azok is részesülnek valami kis apróságban, akik nem nagycsaládosnak számítanak. Elgondolkodtál már azon, hogy mire is költenéd ezt a plusz 5000 Ft-ot? Költsd családi üdülésre! Összeszedtem pár lehetőséget, nézd meg, hova is tudnál elutazni családoddal az évi 60 000 Ft családi adókedvezményből!
A mese pedig egy vidéki, családbarát szállodáról szól. Arról a szállodáról, amelyik jövőre a családokkal együtt ünnepli 20 éves születésnapját és ahol 1996 óta csupa szívvel és szeretettel várják a családokat. Az elsők között érkezett gyerekek mára már felnőttek és ők élik át a csodát. A családok jelentik az értéket a szállodának, ami viszont is igaz, vagyis a szálloda is értéket jelent a családoknak. Az érték pedig egyszerűen megfogalmazható: többgenerációs pihenés élménye, anya-apa-gyerekek-nagyszülők összetartozása. De hogyan született a Kolping-érték? 
 Két hét múlva kezdődik az őszi szünet, a szállást már lefoglaltad, hogy végre együtt pihenjen a család. Csak sajnos a rossz idő is beköszöntött. Esős, nyirkos, szeles időjárás. Ilyenkor anyukaként egyből az jut az eszünkbe, hogy „jaj, csak le ne betegedjen a gyerek!”  Persze, hogy nem lenne jó, ha indulás előtt még orvoshoz kellene vinni, mert folyik az orra, fáj a torka..stb.  Most még időben van, hogy immunrendszerét megerősítsd, hogy egy betegség miatt ne kelljen lemondani az őszi szünetre tervezett családi üdülést. 
Persze néha ez is elég, de ha igazi élményekre vágysz, jobban mondva közös családi élményekre, akkor érdemes egy kicsit jobban körüljárni a lehetőségeket. Családbarát utazási tanácsadóként én is azon dolgozom, hogy olyan helyeket találjak nektek, ahol a családi üdülések során a gyerekek és szülők számára egyaránt garantált az élményszerzés. Most, hogy már nemsokára az iskolaszünet elkezdődik, bizonyára titeket is foglalkoztat a téma: Hova is menjünk el az őszi szünetben? Nekem van egy tippem! Erzsébet Park Hotel Parádfürdőn, ahol a pihenés mellett ÉLMÉNYT is nyújt a szálloda és környéke.
Nem minden gyerekbarát szállás kamaszbarát, sőt nem is minden családbarát hotel kamaszbarát. Most biztosan többeket meglepek ezzel a kijelentéssel, de az  elmúlt évek családi utazásai és több kiskamasz megkérdezése igazolja ezt. A kamaszok világa ugyanis egy teljesen más világ. Gondolom te is tapasztaltad már a családi nyaralások alatt, hogy őket nem hozza lázba a gyerekanimáció, nem játszanak órák hosszat a gyerekjátszóházban, nem rajzolgatnak, társasoznak idegen gyerekekkel. Nem egyszerű dolog lekötni őket Ezért arra gondoltam, segítek neked abban, hogy a legközelebbi családi pihenéshez a lehető legjobb kamaszbarát szállást válaszd ki.
Utazunk. Pihenünk. Kikapcsolódunk. Együtt leszünk. S én ideges vagyok, pityergek, gondolataim szanaszét esnek.Elraktad a könyveidet is? – tértem vissza a valóságba.Muszáj?Tudod, hogy megegyeztünk! – s máris megbántam az iskola alatti vakációzást.Szegény gyereket ezzel nyúzom majd? Ott is tanulni fog? El tudjuk engedni magunkat önfeledten? Tudunk egymásnak örülni igazán? Nem a pótolni valók jutnak majd eszembe? Tudok-e megértő társ és anya lenni, akivel kellemes az együttlét?Gyötörnek a gondolatok. Pedig én csak a gyermekkel, családommal szeretnék egy kis időt eltölteni. Minőségi időt. Cikáznak a gondolataim, hogy valóban jó ötlet-e suliidő alatt vakációzni. S mire jutottam a végén?
Sokszor úgy gondoljuk, hogy "Á, két napra nem is érdemes elutazni sehova!", pedig ha tudnád, hogy egy ilyen rövid hétvége milyen jó is tud lenni, akkor te is belevágnál. A lényeg, hogy ne akarj egyszerre sokat, csak azt, hogy tudjatok egy kicsit pihenni, fürdőzni, beszélgetni (mert ugye ez néha elmarad a zűrös hétköznapokon) és este egy jót játszani koktélozás közben. Látod, hogy mennyi minden beleférhet két napba? Nem kell sok rákészülés sem, egyszerűen csak annyit kell tudnod, hogy melyik gyerekbarát szállodát hívhatod fel csütörtökön este, hogy "Szeretnék egy szobát foglalni egy éjszakára családom számára". Hogy könnyű dolgod legyen, ajánlok neked két családbarát szállodát, ahol az egy éjszaka két napot jelent, s ahol garantált a jókedv és a pihenés gyermekeidnek és nektek is. 
Amikor eltervezzük, hogy a családdal elmegyünk egy közös pihenésre nem is gondolnánk, hogy mennyi apró részletre kell majd odafigyelnünk. Ezek az apró részletek a gyerekek korától függően változnak. Számba vettem, hogy mik azok az apró momentumok, amelyek pozitívan befolyásolják a kamasz és a szülő között kapcsolatot. A családi nyaralás minden szempontból kihívás. Mind a szülőnek, mind pedig a gyereknek. Egy harmonikus és élmény teli utazás első és legfontosabb lépése, hogy olyan úticélt válasszunk, ahol a kamaszokat érdeklő szórakoztató programok és a látnivalók vannak túlnyomó többségben. Második lépésként pedig azt javaslom, hogy legyél "jófej" szülő. Ekkor szinte probléma és feszültség nélkül fog lezajlani a családi nyaralás. Fogadd meg a "Feszültségmentes családi nyaralás kamaszgyerekkel" projekt 5 jó tanácsát és meglátod, hogy mindenkinek élményekkel teli lesz a családi üdülés.
Neked mi jut eszedbe, ha azt hallod, hogy játék? Gyerekek, szülők, közös program, nevetés, jókedv, társaság, vetélkedő, új ismeretek. A családi üdülések önmagukban hordozzák mindezen jó dolgokat, sőt ezen felül bevezetnek az utazás nyújtotta ismeretlenbe. Ha gyermekednek mindig tudsz valami újat mutatni, akkor szép lassan kialakul benne az igény, hogy egyre többet lásson és egyre több helyre utazzon. Ma már nagyon szerencsés helyzetben vagyunk mi, szülők, mert gyermekünk személyisége nem csak az iskolában vagy otthon, a családi fészekben fejlődik, hanem azokban a családbarát szállodákban is, ahol a gyermekek szórakoztatása és játékos tanítása van a középpontban. Az őszi szünet tehát ebben az évben is izgalmas lesz a családoknak. 
A Mencshelyen és Zánkán idén nyárra befejeződött komplex fejlesztésnek köszönhetően kerékpáros túraútvonal, fiataloknak szóló bringapark, valamint ökoturisztikai bemutatóhely és kilátó várja a látogatókat.Zánka bringapark kamaszoknak
A nyáron volt alkalmam a családdal együtt a Bakony nyugalmas vidékén egy pár napot eltölteni. Igazi önmagunkra és egymásra figyelő nyaralás volt ez. Egy rövid családi nyaralás, ahol egy percig sem volt a „jaj, még ezt sem láttam”, „jaj, még itt sem voltunk” érzésem, hanem végre megélhettem azt, hogy bűntudat nélkül élvezzem a semmittevést. Örültem annak, hogy nem voltak zsúfoltak a napjaink, hogy nem kellett egyik látnivalótól a másikig rohanni. Végre nem frusztrált a bőség zavara. Még engem is meglepett, hogy milyen gyorsan át tudtam váltani piano üzemmódba, mert egyébként én olyan vagyok, hogy szeretek mindent belezsúfolni a nyaralásba, mindent megnézni és állandóan „menésben” lenni. Nem nagyon tudok csak úgy „ellenni”, kivéve, ha strandolunk. De ugye Döbrönte és a Bakony nem kimondottan a strandolásról szól. De akkor miről is szólt a 3 napos családi nyaralás a nyugalmat és közös élményeket adó családbarát-és gyerekbarát Hasik Hotelben?
 Ha Velencét emlegetjük, akkor a magyar tó mellett eszünkbe jut az olaszországi szépség is, a tenger illata, az olaszok mentalitása.Nehéz összehasonlítani a két helyet, de nézzünk meg most egy magyarországi 4 csillagos hotelt a velencei tónál és egy olaszországi 4 csillagos kempinget Velencéhez közel a tenger mellett. Mi szól az egyik ill. a másik mellett, mi az előnye és a hátránya egy hotelnek és egy kempingnek. Hol érezhetné jobban magát egy család? Az olasz vagy a magyar Velencénél? Megpróbálok ezekre a kérdésekre választ adni.
Újabb határon túli épület makettjével bővült hazánk egyetlen interaktív makettparkja, a szarvasi Mini Magyarország. A makettpark legújabb mini épületét Dr. Ruszinkó Ádám, turizmusért felelős helyettes államtitkár avatta fel 2015. augusztus 8-án. A szarvasi Mini Magyarország meghívására az ünnepélyes átadón részt vettek a dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekei is, a nap jegybevételét pedig az alapítvány számára ajánlotta fel a makettpark. A szarvasi Mini Magyarország makettpark már idén tavasszal mintegy tucatnyi, határon túli épület makettjével bővült. A történelmi és kultúrtörténeti jelentőségű erdélyi épületek között megtalálható a csíksomlyói kegytemplom, a vajdahunyadi vár, a segesvári óratorony, a marosvásárhelyi városháza épülete, valamint a törcsvári kastély is, amelyet a népnyelv gyakran Drakula váraként emleget. A szolnoki Mini Magyarországban található Déva váráról itt olvashatsz többet.
A nyári vízparti nyaralások és a megszokott családi wellness pihenés helyett látogassunk el egy tanyára, vagy jobban mondva 3 tanyára. Itt aztán garantált a csend, a nyugalom, a jó levegő és a házias ízek. Sokszor azt gondoljuk, hogy ezekre csak a felnőtteknek van szükségük. Pedig ez merő tévedés. A gyerekek a vakáció alatt annyi ingerrel, újdonsággal találkoznak, hogy a 2,5 hónapot teljes vibrálásban élik meg. Utazások, ismeretlen helyek és emberek, kalandos szórakoztató programok. Így telik el a nyár. És az esetek 90 százalékában átmenet nélkül lépnek át az új tanévbe. Amikor becsöngetnek az iskolába, elő kell venni a tarsolyból a nyugalmat és a csendet. Ebben segít viszont egy rövidebb, hétvégés családi utazás. Kiválasztottam nektek 3 tanyát, ami maximálisan családbarát és csodaszép!
Legyen szó nyári, őszi vagy téli, tavaszi családi pihenésről, a rossz idő mindig megkavarja egy kicsit az állóvizet. Amikor elkezd esni az eső, akkor úgy érezzük, hogy összedől a világ. Kapkodunk és megpróbálunk "újratervezni". Persze ez nem mindig megy könnyen, főleg, ha előtte nem néztünk utána a lehetőségeknek. A rossz időtől azonban nem kell megijedni. Nagyon sok érdekes és szórakoztató programot lehet szervezni ilyenkor is. Beleférhet például a programba egy kis mozizás, színházlátogatás, beltéri játszóház, élményfürdő és még a múzeumlátogatást is. Összeszedtem gyorsan én is pár javaslatot a hétvégére - mivel rossz időt mondanak -, hogy segítsenek nektek élmény telivé tenni a családi üdülést rossz idő esetén is. Csak felsorolom a javaslataimat, hogy ihletet kapjatok ti is és rossz időben is legyen jó a családi pihenés. Sőt különválogattam, hogy mit ajánlatok a babával, a gyerekkel és a kamasszal utazó családoknak a hétvégi családi pihenéshez, ha netalántán elromlana az idő. 
Gyenesdiás igazi családbarát és mondhatjuk, hogy programbarát település is. Egész évben, de főleg nyáron megszámlálhatatlan mennyiségű szórakozási lehetőséggel várják a családosokat. Az augusztus is bővelkedik jó dolgokban, amire érdemes ellátogatnotok. Ne halogassátok a nyaralást, már lassan az utolsó lehetőséghez értek, hiszen 26 nap múlva már kezdődik az iskola. Gyenesdiás vár mindenkit. Íme a gyenesdiási augusztusi programok listája. 
Napsütés, medencepart, koktélok, pihenés, kényelem… ez mind Téged vár Zalakaros legnagyobb családbarát wellness szállodájában. Ki ne szeretnétek végre kikapcsolódni, kimozdulni a hétköznapokból, elszabadulni a munkától, akár csak pár napra is? Ha még nem találtál helyszínt és izgalmas családi nyaralásra, közben egy kis nyugalomra és kényeztetésre vágysz édenkerti környezetben, akkor a Hotel Karos Spa kiváló választás lehet Neked és családodnak.Milyen kalandok várnak nyáron a családi üdülés alatt? 
A balatonfüredi Vitorlabontó Ünnepség régi hagyományokra tekint vissza. Az első 1935-re datálódik, azóta három háborús esztendőt leszámítva minden tavasszal megtartják a látványos eseményt. Míg a füredi vitorlabontó kezdetben csak a hajósoknak jelentette az idény kezdetét, mára az turizmus számára is fontos rendezvénnyé, a nyári turistaszezon megnyitójává is vált. Az eseményt idén május 16-án rendezik meg.A vitorlázás egy életforma. Sokan már kisgyerek korban elkezdik az alapokat megtanulni, rendszeresen járnak szárazföldi és vizi edzésekre. De mi van akkor, ha gyermeked a nyáron szeretne belekóstolni a vitorlázás szépségébe? 
A beszéd és a kommunikáció gyerek és szülő között talán az egyik legfontosabb út az érzelmi és értelmi fejlődéshez. Amikor beszélgetünk, akkor egymásra figyelünk, időt szánunk egymásra. Türelemmel hallgatjuk meg a másikat, hozzászólunk a témához, kérdezzük őt. Ő pedig válaszol. Ilyenkor sok szülő örömmel mondja, hogy Végre megnyílt!" Ha pedig már egyszer megnyílt, akkor ne hagyd újra bezárulni. A közös családi programok, a családi nyaralások a lehető legjobb alkalmak arra, hogy beszélgessetek egymással.„A jó család a társas lét és a bensőséges emberi kapcsolatok semmivel sem pótolható élményét adja a gyermekek számára. (Füle, 1984, 10. p.)". Sajnos a tapasztalatok azonban épp az ellenkezőjét mutatják. Keveset kérdezünk, kevésszer válaszolunk, kevés a társas kapcsolat. A nyári meleget idéző májusi hétvégén a Balaton partján elmélkedett szerkesztőnk és ezt tapasztalta...
Várva-várt reggel, napsütés, zsúfolásig teli csomagtartó. Hátranézek: vajon kit viszek magammal,- milyen félelmeket, vágyakat, gátlásokat, lázadást- amikor kamasz gyermekem elfoglalva a hátsó ülést, rágózva, hallgatóval a fülén meredten bámul kifelé? Biztosan nem arra gondolok, hogy milyen kihívás neki, hogy úrrá legyen a teste, az érzései és vágyai felett. Inkább bosszankodom zárkózottságán, vagy fürkészem gondolatait. Vajon mivel lesz most elégedetlen?  A családi nyaralás nemcsak az anyukának, apukának kihívás, hanem a kamasz gyermeknek is. A jó hír az, hogy gimnáziumi kutatások szerint a kamaszok szívesen nyaralnak együtt a szülőkkel. Nem kell tehát félni, csak meg kell ismerni és meg kell érteni őket. 
Adott egy 13 éves kedves, aranyos, "anyuka pici fia vagy lánya", aki belépett a kamaszkorba. Érzelmi hullámvölgyekkel tarkított minden napja és állandóak a vitatkozások. Úgy gondolod, hogy ennek soha nem lesz vége. Elkeseredésedben már arra is gondoltál, hogy az idén kihagyod a családi nyaralást. Mert hát minek szervezkedj, ha előre tudod, hogy úgysem fog semmi sem tetszeni neki, mert mindennek ellenáll a kiskamasz.  Ez a fajta viselkedés azonba ne vegye el a kedvedet és bátran tervezz családi üdülést. A lényeg, hogy vedd be a tervezésbe, szervezésbe, hogy személyesen is meggyőződjön gyermeked arról, hogy ez egy jó buli lesz. Nem unalmas családi nyaralás vár rá, hanem ennél sokkal több. Izgalmas szórakozás, közös élmények. S hogy ezt milyen apró praktikákkal érheted el? A vitamentes és "durcáskodásmentes" kamaszbarát üdülés egy picivel több odafigyelést igényel, mint a többi családi nyaralás leszervezése. Olvasd el a kiborulásmentes kamaszbarát nyaralás lépéseit!
Valljátok be, gyerekkorotokban Ti is rajongtatok az állatkertek titokzatos világáért! Az üvöltő oroszlán hátborzongató hangja, az elefánt rendkívül jámbornak tűnő természete, a majmok huncutsága és élelem kéregetése, a zsiráfok egekbe törő magassága, és még hosszasan sorolhatnám, hogy mi minden ejtett ámulatba minket ifjú korunkban. Jó emlékek ezek, amit újra átélhetsz szülőként is.  De szerinted gyermekünk mire mondja majd azt, hogy "hűha"? Szerencsére már Magyarországon is sok állatkert van, és ami a legjobb, hogy különböznek is egymástól. Megnéztük, mit is kínálnak az állatkertek az apróságoknak, a botanikus csemetéknek, mi az, ami élményt jelent számukra. 
Ígértem, hogy összefoglalom egyszer a négynapos családi üdülésünk élményeit. Pihenésre készültünk, közös családi programokra és élményekre. Az eleje döcögősre sikeredett... Három gyerekkel útnak indulni, úgy, hogy ez egyik még karonülő, a középső még gyerek, de egy örökmozgó egyéniség, és hát ott van még kamaszfiunk is. Mi szülők már csak a háttérben voltunk.  Az első két nap azzal ment el, hogy kapkodtunk a fejüket, mikor melyiknek van valami óhaja, sóhaja, nyűgje, baja. Két szót nem tudtunk váltani drága férjemmel, pedig jó lett volna. Azon voltunk, hogy minden percünket együtt töltsük a gyerekekkel, közös séták, fürdőzés, X-bokszozás, este közös vacsora az étteremben, majd beszélgetés a hallban.  Sok mindent terveztük, de kevés működött. Aztán közben rájöttem a stresszmentes családi üdülés titkára, s biztos, hogy a következő közös családi pihenésünk alkalmával már ezt a taktikát fogom alkalmazni.
------------Hát mi mást is csinálna, mint egész nap beszélget, rajzolgat, építget, olvasgat, zenét hallgat, papírt hajtogat, sétálgat a parkban. Igen, valóban így telnek az igazgató bácsi mindennapjai. Ugye milyen jó dolga van? De hogy valóban megismerjétek, készítettem vele egy interjút. Az interjúban azonban nem arra voltam kiváncsi, hogy miért csinálja, hiszen arra mindegyikünk tudja a választ: a családokért és a gyerekekért, hanem arra, hogy ...
----------------------Ezek a szavak nem csupán közhelyek, hanem a Kolping Hotel eddigi 20 évét jellemző tulajdonságok. A Kolping értékteremtés az összefogással kezdődött, megszületett a szálloda, a családok pihenésének találkozóhelye. A gyerekek benépesítették a szállodát, a szülők pihenhettek és semmi más dolguk nem volt, mint csemetéik szemében felfedezni az öröm és boldogság csillogó fényét. A Kolping Hotel azonban azokra a gyerekekre is figyel, akiknek nem adataik meg ez az öröm. Hogyan és milyen formában? Nem titok, nézd meg!
Összesen: 1-28 / 28
Pin It

Családbarát szállás

Gyerekbarát szállás
Családbarát szállás
Gyerekbarát szállodák

Itt minden a gyerekekért van.