egészség, egészséges életmód gyerekeknek

facebook-családi üdülés.hu családi üdülés.hu utazási portál hírlevele

Egészség


Összesen: 1-24 / 24
Az utazást a cukorbeteg gyerek napirendje nem mindig könnyíti meg. Igaz, ő már tudja, hogyan is kell hosszabb illetve rövidebb útra elindulni. Nem hibázhat, tartani kell magát az előírásokhoz. Az alapvető szabályokat mégha nehéz is, a pihenések alatt is be kell tartani. No persze ez nem mindig megy könnyen egy gyerek esetében. A gyerek folyamatosan tanulja meg, hogy mit ehet és mit nem, miből mennyit és mikor. Ez nem egyszerű folyamat. Év végén azonban megkezdte önálló életét egy ingyenes okostelefon alkalmazás...
Talán még fel tudjátok idézni annak emlékét, amikor viharos gyorsasággal ereszkedtetek le egy lejtő oldalán a fényesen csillogó havon. Ki-ki magával vihette a saját csúszkáját vagy szánkóját, mások – szüleik bánatára – a nadrágjuk hátsóját találták megfelelő alkalmatosságnak ahhoz, hogy részesei lehessenek annak a mulatságnak, amit a szánkózás jelent. Kisbabával nekiindulni egy ilyen kalandnak, nem egyszerű, de nem is lehetetlen vállalkozás. A szánkózás így lesz többszörös élmény a szülőnek és a kisbabának is egyaránt. 
Második cikkemben egy szállodai dietetikussal beszélgettem, aki az ételérzékenység témában mondja el tapasztalatait és jó tanácsait. A leglényegesebbel kezdte ő is, mégpedig azzal, hogy kéri a szülőket, hogy már érkezés előtt jelezzék a szálloda felé, ha a gyermek ételérzékenységben szenved. Egy rövid telefonos beszélgetés vagy e-mail váltás mindenki életét megkönnyíti és problémamentessé teszi a családi pihenést, és ami a legfontosabb, hogy sokkal gördülékenyebben megy majd a gyermek kiszolgálása. Mindez pedig így működik a gyakorlatban.  
Előző cikkünkben, melynek a címe az volt, hogy „Ételallergiában szenved a gyermeked? Ezt a 8 kérdést tedd fel a szálláshelynek, hogy biztosra menj”, arról írtunk, hogyan tudod jól előkészíteni a családi üdülést akkor, ha gyermeked valamilyen étel alapanyagra érzékeny és ezért speciális étkezés szükséges számára. Három szállodát kerestem meg, akik tudatosan figyelnek arra, hogy az ételintoleranciával kapcsolatos kérésekre minél jobban fel tudjanak készülni és a lehető legjobban tudják kiszolgálni a gyerekek és szüleik igényeit. Az első részben a bükfürdői Hotel Piroska életébe tekintettek be, hogyan is kezelik az ételallergiás kéréséket.
Mérföldkőhöz érkezett a K&H gyógyvarázs mesedoktorok program – nemrég a 10 000. meseolvasó lépte át a Szent László Kórház küszöbét, hogy történetével és kedvességével elvarázsolja a beteg gyermekeket, és mosolyt csaljon az arcukra.„Lankadatlan lelkesedéssel járom a gyerekosztályokat, hiszen a gyerekek mellett sokszor nem tud egész nap ott lenni a szülő, nagyszülő, aki felvidítaná őket. Így örülök, hogy kicsit a pótnagymama szerepébe bújhatok, és együtt olvassuk kedvenc meséiket!” – mondta el Dalma. A program két éves születésnapján többen is megszólaltak...
Nem olyan egyszerű útra kelni, ha gyermekünk egy kicsit más, mint a többiek. Nem azért mert rossz, nem azért mert beteg, csupán azért, mert nem ehet meg mindent, amit mások (esznek). Egy anyukától állandó odafigyelést kíván gyermekének étkeztetése, ha laktóz érzékeny vagy lisztérzékeny, vagy bármilyen más ételallergiában szenved. Leterheli a mindennapokat a külön főzés, a speciális alapanyagok beszerzése, az állandó gondolkodás, hogy mi legyen az ebéd, a reggeli, a tízórai és a vacsora.Beszélgettem anyukákkal, akik elmondták, hogy sajnos nekik gondot okoz a családi nyaralások, családi üdülések során, hogy olyan szállást vagy éttermet találjanak, ahol az ételallergiás problémát jól tudják kezelni. Ebben a cikkben megtudhatod, hogy melyik az a 8 kérdés, amit érdemes feltenned a családi üdülés előtt a szálláshelynek, hogy megbizonyosodj afelől, hogy az ételallergiával járó problémákat tudják majd kezelni.
 Az  őszi szünettel egyidőben a nyirkos, hideg idő is befurakodik a mindennapjainkba. Az iskolai szünetekre és az őszi hétvégékre tervezett kiadós pihenő jó alkalom arra, hogy feltöltsük a család energia- és vitaminraktárait. A dietetikus szerint érdemes már az őszi szünetben elkezdeni, s egy játékos vitaminkúrával felkészíteni gyermekeink immunrendszerét az őszi-téli betegségek megelőzésére.A tanulásmentes napoknba a pihenés mellett erősítsük tudatosabban a gyermekek szervezetét. Horváthné Fejes Lívia, a hévízi NaturMed Hotel Carbona dietetikusa nem csak az őszi szünetre ad tippeket a szülőknek, hanem egy olyan 5 napos immunerősítő színes zöldség- és gyümölcskúra menetrendjét is megosztja velünk, amelyet november hónapban otthon is érdemes alkalmazni gyermekeink egészsége érdekében.
Számodra ki a legfontosabb nő a világon? Az anyukád? A nagymamád? A legjobb barátnőd? Esetleg már Te magad is édesanya vagy? Most itt az alkalom, hogy megmutasd szeretteidnek: törődsz velük, az egészségük fontos számodra! Csatlakozzatok az AVON mellrákellenes küzdelméhez, töltsetek el együtt egy kellemes napot a nőiesség jegyében, és töltődjetek fel az AVON ingyenes családi programjain!Az AVON Magyarország 2015. június 6-án, szombaton szervezi mellrákellenes sétáját és egész napos családi rendezvényét. A gyerekek biztosan nem fognak unatkozni, hiszen fellép az Alma együttes, illetve a Salátabár produkció is. A nagyszínpadi koncertek mellett a gyerekeket egész nap óriás társasjáték és még sok minden más várja. Olvasd el a családi nap programját és vegyél részt te is anyukáddal, leányoddal, családoddal együtt!
Hol töltik a sztárok szívesen a hideg téli napokat? Hévíz minden évszakban vár Benneteket is. Egyszer érdemes kipróbálni a meleg tóban való fürdőzést, megtapasztalni, hogy milyen érzés a párás levegőben úszkálni. Détár Enikő, Németh Lajos és Váczi Gergő ezt már tudja. Advent idején őket kereste meg Hévíz városa, hogy meggyújtsák a gyertyákat a legnagyobb adventi koszorún.  Hévíz neve hallatán sokan biztosan azt gondoljátok, hogy oda csak a nagyi és nagypapa utazik el, maximum te a pároddal, de gyerekek semmiképpen, akkor ezt most megcáfoljuk. Olvasd csak el, mit mondott erről Váczi Gergő.
A sport magasztos céljáért elvégzett edzésmennyiség és a sikeres versenyek következtében kialakul egy rendíthetetlen, hősöket példázó kép a sportolók többségéről. Hogyan lehetsz Te is hős?
A sportoló, aki a testét intenzíven „használja”  szinte bármire képes annak fejlesztéséért. A jobb eredmény elérése hihetetlenül motíváló tud lenni a fejlődés hosszú fárasztó útján. A folyamatos fejlődés viszont kizárólag akkor lehetséges, ha alázattal párosul. Alázat a másik ember tapasztalatával, a szakember véleményével, vagy a téma forradalmárainak az újításaival szemben.
Ha egy sportoló az arany középúton van, akkor ami energiát és erőfeszítést „belerak” a teste a sportolásba, annyit vissza is kap a sport pozitív hatásai által. Ha a mérleg nyelve eltolódik a „túl sokat ad a test” iránya felé, akkor az egyensúlyi aranyos  állapot megbomlik…, jóval kevesebb lesz a „kap a test” oldal, sőt sérül a test és a lélek , meg minden …, ami a sportolót körülveszi, így a munka, a kapcsolatok, a magánélet stb.
Amikor a sportolás a hobby kategóriába tartozik, akkor még élvezetes a mozgás, jó érzés elvégezni, teljesíteni, boldogságot okoz minden alkalommal. Ez az állapot egy sokkal nyitottabb, befogadóbb helyzet a szigorú, tervszerűséggel, erős következetességgel végzett munkához  képest. A nyitottság legnagyobb előnye, hogy lehetőséget biztosít a változásra, mely kiindulása lehet a további feljődésnek.
Egyre többször edzünk együtt, kezdünk edzőtársakká válni, kezdünk mi is csodabogárrá válni… Sportoló közösségünk egyre nagyobb, szélesebb, egyre több, különböző munkájú és körülményű ember alkotja. A sportoló baráti körben rengeteg erő, erény és követendő minta van. 
A sportolás a feszültség levezetésének egyik hatásos módja, hiszen bármikor alkalmazható, nem kell hozzá sem orvosi beutaló, sem felírt recept, csak azt érezzük, hogy „ez most nagyon jól esett”. A sport igazi terápia, nem lenne rossz ötlet receptre felírni a munkahelyi stressz levezetésére, családi gondok megoldására, vagy párkapcsolati problémák átvészelésére. Társsal lenni, sportolni pedig igazi kikapcsolódás.
Minden második nap végzett 30 perces közepes intenzitású állóképességi tréning már 1-2 hónap után meghozza az alkalmazkodási folyamatot, azt a számos jótékony élettani és pszichológiai hatást amit a rendszeres fizikai aktivítás mellé kapunk ajándékba, bónuszként.
A kitartás és az akarat a sport leghíresebb jelszavai, melyek nagyon könnyen feszültségbe és görcsösségbe mehetnek át, tehát éppen elvesztik mindazt, amiért elkezdtük az egészet. Valamihez úton útfélen ragaszkodni, például egy korábbi időeredményhez, módszerhez végül zsákutcába vezet.
Az öröm, az élmény keresése a sportolás kapcsán kicsit ellensúlyozni fogja az élet minden területén elvárt eredménycentrikusságot. Jól érezni magunkat, magabiztosságot szerezni és szeretni, amit csinálunk pszichésen is fel fog tölteni bennünket, amellett, hogy testünk is meghálálja a rá fordított időt.
Kell lenni egy pillanatnak, amikor rájövünk, hogy testünk a mozgásra termett, az inaktív életet nem kedvelik az izmok, izületek, szalagok. A múltbeli eredmények újbóli átélése, az izgalmas mérkőzések tv előtti hangulata nem ugyanazt jelenti, mint ha mi is aktív cselekvői vagyunk a sportélménynek.
A téli Balatonon a korcsolyázás kihagyhatatlan élmény, de mondhatnánk még a kisgyermekek kedvencét, a fakutyázást is. Számos település jelöl ki korcsolyapályát – ha megfelelő vastagságú a jég - , érdemes az interneten tájékozódni a lehetőségekről.
Mi az, ami extrém? Snowkite, airboard vagy freeride? Sok idegen szó, mégis a kamaszgyerekek és persze a bátor szülők is rajonganak valamelyikért. Nézzük meg, mik is ezek?
Bizonyára mindenki egyetért velünk abban, hogy hazánk nem éppen kiváló síelési adottságairól híres. Ennek talán legfőbb oka az, hogy nem nagyon van nálunk magas hegyvonulat, vagy hegy. Mi mégis azt javasoljuk nektek, hogy látogassátok meg a hazai sípályákat.
Sokan kérdezhetik, valójában miért is kellenek szánkópályák? Hiszen bárhol szánkózhatunk, ahol havas lejtő és szánkó adott, ez nagyon jó kikapcsolódást jelent az egész család számára.
...avagy hogyan használjuk a jégpályát. Mert figyelni kell önmagunkra, barátainkra és az ismeretlen korizókra is. Kamaszok! Tudjuk, hogy Ti már profik vagytok, de azért engedjétek az apróságokat is csúszkálni.
Összesen: 1-24 / 24
Pin It

Családbarát szállás

Gyerekbarát szállás
Családbarát szállás
Gyerekbarát szállodák

Itt minden a gyerekekért van.