Balatoni szabadstrandok - balatoni szabadstrandok, balatoni strandok

facebook-családi üdülés.hu családi üdülés.hu utazási portál hírlevele

Balatoni szabadstrandok

2016. jún. 27.

A nyári hőséget pár napig bírjuk a lakásban, aztán egyszer csak elegünk lesz és semmi másra nem vágyunk, mint csobbani a vízben. A legjobb megoldás ilyenkor a balatoni strandolás. Családdal persze ez nem éppen egy pénztárcabarát szórakozási forma, de ha egy kicsit okosan szervezel, akkor mindjárt megspórolhatsz pár ezer forintot úgy, hogy még a kényelmi szolgáltatásokról sem kell lemondanotok. Balatoni strandoláshoz válaszd az ingyenesen látogatható Balatoni szabadstrandokat.

balatoni szabadstrandok, balatoni nyaralás

Balatoni szabadstrandok a déli parton és az északi parton

Keszthelytől a déli part irányába haladva kezdem a felsorolást, majd az északi parton fejezem be. Látni fogjátok, hogy szabadstrand tekintetében a déli part előbbre jár, ami a családosok szempontjából jó hír, hiszen ez az a partszakasz, ami ideális a kisgyerekekkel való strandoláshoz. 

Balaton déli part szabadstrandjai Budapest irányából nézve

Balatonvilágos Községi strandok

Keressétek a Zrínyi utca ÉK-i végét és a 124-es házszámnál látható a lejárat. Vagy a balatonaligai vasútállomástól indultok el és kb. 10 perc gyaloglással már ott is vagytok. 

Siófoki szabadstrandok 

Siófok Újhelyi szabadstrandhoz a városközponttól indulva át kell menni a Baross G. hídon és az Erkel Ferenc utcán keresztül érhető el. Parkoló van a strand előtt és a sok árnyat adó fa a kisbabával érkező családoknak nagyon kedvező. A strandon van kölcsönző, büfék, WC.

Siófok Ezüstparti szabadstrand a város DNY-i részén található, Zamárdi irányába, a városközponttól kb. 500 méterre. Ez a strand az Újhelyi strand után kezdődik és kb. 2,5 km hosszan várja a fürdőzőket. 

Siófok Balatonszabadi szabadstrand: Ez a strand is vasútállomás szomszédságában van, Siófok-Balatonszabadi-Sóstó vasútállomás. 

Siófok Aranyparti szabadstrand: Szabadi-Fürdőteleptől majdnem Siófok közepéig húzódik az Aranyparti szabadstrand. A hossza 3,5-4 kilométer. A szélessége 20-30 méter a villák, szállodák és a Balaton között. Itt található a Siófok Szabadstrand a pesti vonathoz-Aranypart is, ami ideális választás, ha vonattal közlekedtek, hiszen ez a strand közvetlenül a vasútállomás mellett van. Nagyi és az unokák számára ajánlom, hiszen 65 év felett és a diákigazolványos gyerekek számára az utazás majdnem ingyen van. 

Zamárdi szabadstrandok 

Zamárdi Keszeg utcai szabadstrand a Balaton egyik legszebb panorámájú strandja. A település dél-nyugati sarkán, Szántód határában található. Gondozott pázsit, vöröskőből épített és részben betonozott parti rész, több lejáróval, teniszpályával és megfelelő szolgáltatásokkal.

Zamárdi Klapka utcai szabadstrand Balaton 

Zamárdi Gyöngyvirág és Pipacs utcai szabadstrand Balaton

Zamárdi Jegenye téri szabadstrand – Balaton

Zamárdi – T-Beach szabadstrand Balaton

Zamárdi Kiss Ernő utcai szabadstrand Balaton

Szántódi szabadstrandok

Szántód Rigó utcai szabadstrand        

Szántód Beach Party szabadstrand

Balatonföldvári szabadstrandok

Balatonföldvár Keleti szabadstrand É 46,8578 K 17,8889 

Balatonföldvár Nyugati szabadstrand  –  46,8501   17,8708 

Balatonföldvár “Középső” szabadstrand  –  É 46,8551 K 17,8798  

Balatonszárszó Központi szabadstrand

Balatonőszöd – Községi szabadstrand   É 46.82109, K 17.79609   300 m hosszú partszakaszhoz közel 8 hektárnyi ligetes, fás terület tartozik. A szabadstrand a kormányüdülő szomszédságában található.

Balatonszemes Berzsenyi utcai szabadstrand

A strand közel 55 km hosszú és korszerűen felszerelt csúszdával, játszóházzal, gyermekmedencével. 

Balatonlellei szabadstrandok

Balatonlelle Nyugati szabadtsrand: a hajóállomásnál kezdődik és szinte a város nyugati végéig fut a strand, amit középen egy vitorláskikötő kettészel, de gyalogosan végigjárható a sétány. 

Balatonlelle – Határ utcai szabadstrand – 46.7970   E  17.7253 

Balatonlelle – Szirom közi szabadstrand  N 46.7958  E  17.7191 

Balatonboglár Platán szabadstrand

A strandot a hatalmas árnyékot adó fák és a gyönyörűen gondozott gyep miatt sok család kedveli. 

Fonyódi szabadstrandok

Fonyód Városi – Tungsram szabadstrand a város központja és Bélatelep között található majdnem középen, minden szolgáltatás megtalálható, ami egy egésznapos strandoláshoz szükséges. 

Fonyód Árpád parti szabadstrand

Fonyód Sándortelep szabadstrand

Fonyód-bélatelepi szabadstrand

Balatonfenyvesi szabadstrandok

Balatonfenyves-alsó szabadstrand, balatoni strandok

Foto: www.csaladiudules.hu (Balatonfenyves-alsó)

Balatonfenyves Központi szabadstrand a település legnagyobb szabadstrandja. A vasútállomástól pár perc alatt elérhető, sokszínű programok, gazdag választék éttermekből és számtalan fagyizó, árus található a sétányon. 

Balatonfenyves István király utcai szabadstrand

Balatonfenyves Csalogány közi szabadstrand Balatonfenyves második legnagyobb szabadstrandja

Balatonfenyves-alsó szabadstrandot is könnyedén el lehet érni vonattal, hiszen a Balatonfenyves-alsói vasútállomás szomszédságában található a strand, ahol modern WC, büfék, füves pálya, teniszháló, játszótér és egy szabadidős fitnesz-park is található.

Balatonmáriafürdői szabadstrandok

A településen több kisutcából is megközelíthető a Balaton, a legkedveltebb szabadstrand a Csatorna-parti vagy a Hajóállomás mellett lévő szabadstrand. Árnyékos-napos terület, büfével, önkiszolgáló étteremmel, kölcsönzővel. A strand mellett található a Hajóállomás. 

Balatonberény Csicsergő sétányi szabadstrand

Keszthely  Déli szabad strand  – ÉSz 46,7365, KH 17,2438 

 

Észak part szabadstrandjai Budapest irányából 

Balatonakarattya Gumirádli szabadstrand   

Balatonkenese    Alsóréti szabadstrand  - É  47,0266,   K 18,1270   

Tihanyi szabadstrandok

Tihany Gödrösi szabadstrand  – N 46.9240 E 17.8714 

Tihanyi  Somosi szabadstrand –   N 46.9066 E 17.8936 

Örvényes Vadkacsa szabadstrand - É 46,9131 K 17,8161

Örvényes neve a vizimalomról lett híres, a településnek van egy nem túlságosan nagy strandja, de kellemes és családias hangulatú. Autóval a 71-es főútról van a leágazás, amit tábla jelez.  

Zánka Gyermek és Ifjúsági Centrum szabadstrand

A bicikliút mellett található a strand, de autóval is könnyen oda lehet találni és a parkolás ingyenes. Ezen kívül van WIFI, szabadtéri zuhanyzók és öltözők, játszótér, sportpályák, mosdó és WC. 

Ha tetszett a cikk, és szeretnéd, hogy a következő családi üdülés megszervezése neked se okozzon gondot, akkor kérd a " Vidám Családi Üdülés " c. ingyenes e-book-ot! Tele tippel és ötlettel, hogy élményekkel teli és problémáktól mentes legyen a családi üdülés az idei évben (is) :-)


Pin It

20+1 Érdekesség a Balatonról

20+1 Érdekesség a Balatonról
Csatlakozz Te is!

Töltsd le most és legyél a Balatoni Élményklub tagja!