bababarát üdülés, bababarát szálloda, bababarát utazás, bababarát hotel

facebook-családi üdülés.hu családi üdülés.hu utazási portál hírlevele

Bababarát üdülés


Összesen: 1-40 / 40
Csodás tavasz, mókás nyár! A Karos Spa Téged vár! Mesés tavasz köszöntött ránk, a virágzó természet szépségei nap mint nap elkápráztatnak mindannyiunkat. Talán egy kis tavaszi fáradtság még rajtunk van, ám lassacskán mi is ébredezünk és felfrissülünk. Ehhez pedig még keresve sem találnánk jobb lehetőséget egy klassz, wellness pihenéssel és finomságokkal teli családi hétvégénél! És hogy hol? Ez nem is lehet kérdés: vár Benneteket Zalakaros kedvenc wellness szállodája, a Hotel Karos Spa! 
Kisgyerekkel szállodába? Az kizárt! - mondják sokan. De... Egy tévhitet szeretnénk eloszlatni. Az anyukák gyakran azt gondolják, hogy neki sem vágnak kisgyerekkel az utazásnak, hiszen úgysem lehet kikapcsolódni. Pedig ez nem így van. Hallgass az anyukákra, akik között egyre gyorsabban terjed a hír, hogy van a zalai dombok között egy hely, amit kimondottan a családoknak találtak ki: a Kolping Hotel! Ez az a gyerekbarát szálloda, ahol tudják, mi kell a szülők pihenéséhez, a gyerekek szórakozásához. A Kolping gyerekbarát hotel nézd meg mivel is garantálja a pihenést! >>> 
Kisbabával elindulni vízpart mellé nyaralni, nagyon jó dolog. De valóban hogyan lehet felhőtlen a lubickolás egy kisbabával? Mielőtt végleg lemondanál a jóról, inkább gondold át, hogy mire kell odafigyelni és már lehet is csomagolni. 
Furcsa egyvelege ez annak a sokféle szórakozási és kikapcsolódási lehetőségnek, amit a kedvelt fürdőhely, Zalakaros és benne a Hotel Karos Spa tavasszal nyújtani fog nektek. A zalai táj szépsége, a zöld lankák, a friss levegő tökéletes választás lesz, ha pihenésre vágytok. A gyerekbarát zalakarosi szálloda pedig olyan sokféle programmal készül, hogy nehéz lesz kiválasztani, melyik hétvégét töltsétek ott. Nyuszi-party? Buborékfoci? Nippon zengo? Bűvészshow? Bojtorján együttes? Pál Dénes? No melyik tetszik legjobban? 
Nagyon sokan felteszik maguknak ezt a kérdést, amire én azt válaszolnám: Miért ne? Most őszintén. Mi baja lehet az apróságnak? Te vele utazol, ott vagy vele a nap 24 órájában. Apa vele utazik, ott van vele a nap 24 órájában. Jó esetben még a nagyi is veletek utazik, aki készen áll a nap 24 órájában a csöppségre vigyázni. No ha ez adott, akkor mitől félsz? Talán benned is pont ezek a kérdések fogalmazódtak meg, mikor a babás nyaralást kezdtétek el pároddal megszervezni? 
Kisgyerekkel, kisbabával útra kelni. Jó vagy nem jó? Ez állandó és örök téma. Való igaz, hogy amikor gyerekkel indul el nyaralni a család, akkor szinte minden a fejére áll. Káosz lesz a lakásban, az autóban és a legfőképpen a fejekben. Egy héttel az indulás előtt úgy érzed magad, mintha egy áradó folyót kellene visszaszorítani a medrébe. Szinte lehetetlen megoldani. Az igazság az, hogy a családi utazásoknak egy fő faktora van, ami meghatározza a történéseket, az pedig nem más, mint maga a gyerek. 
A mese pedig egy vidéki, családbarát szállodáról szól. Arról a szállodáról, amelyik jövőre a családokkal együtt ünnepli 20 éves születésnapját és ahol 1996 óta csupa szívvel és szeretettel várják a családokat. Az elsők között érkezett gyerekek mára már felnőttek és ők élik át a csodát. A családok jelentik az értéket a szállodának, ami viszont is igaz, vagyis a szálloda is értéket jelent a családoknak. Az érték pedig egyszerűen megfogalmazható: többgenerációs pihenés élménye, anya-apa-gyerekek-nagyszülők összetartozása. De hogyan született a Kolping-érték? 
Talán még fel tudjátok idézni annak emlékét, amikor viharos gyorsasággal ereszkedtetek le egy lejtő oldalán a fényesen csillogó havon. Ki-ki magával vihette a saját csúszkáját vagy szánkóját, mások – szüleik bánatára – a nadrágjuk hátsóját találták megfelelő alkalmatosságnak ahhoz, hogy részesei lehessenek annak a mulatságnak, amit a szánkózás jelent. Kisbabával nekiindulni egy ilyen kalandnak, nem egyszerű, de nem is lehetetlen vállalkozás. A szánkózás így lesz többszörös élmény a szülőnek és a kisbabának is egyaránt. 
Igen! Az állatkert az egyik legjobb hely a tapasztalatszerzésre. Ha jól belegondolunk, a kisbabák első szavai közül több is az állatokkal kapcsolatos. Hamar megtanulják utánozni azok hangját, és ha képeskönyvet nézegettek velük, nagy boldogsággal mutatnak rá a már ismerős állatok képére. De tudjuk jól, hogy a gyerekek számára akkor válik valóban ismerőssé egy-egy állat, ha a maguk módján tapasztalatot gyűjthetnek róla, róluk. De mire figyelj egy ilyen állatkerti séta alkalmával?
A zene az életem része. És neked? A zene világnapján - mert a mese után most a zenét ünnepeljük -  elgondolkodtam azon, hogy milyen szerepe is van a zenének a legtöbb családban. A tanítást már kisbaba korban elkezdjük, amikor esténként elalvás előtt dudorászunk, énekelünk neki. Később aztán már ő énekel, zenél vagy éppen táncol. Családbarát utazási tanácsadóként azonban most nem a gyerekek lelki fejlődésének szempontjából jártam körbe a zene fontosságát, hanem arra voltam kiváncsi, hogy a zene milyen formában tud megjelenni a családi üdülések során. Örömmel ajánlok nektek három családbarát szállodát, ahol zenével várják a kicsiket és nagyokat, szülőket és nagyszülőket. 
Sokszor úgy gondoljuk, hogy "Á, két napra nem is érdemes elutazni sehova!", pedig ha tudnád, hogy egy ilyen rövid hétvége milyen jó is tud lenni, akkor te is belevágnál. A lényeg, hogy ne akarj egyszerre sokat, csak azt, hogy tudjatok egy kicsit pihenni, fürdőzni, beszélgetni (mert ugye ez néha elmarad a zűrös hétköznapokon) és este egy jót játszani koktélozás közben. Látod, hogy mennyi minden beleférhet két napba? Nem kell sok rákészülés sem, egyszerűen csak annyit kell tudnod, hogy melyik gyerekbarát szállodát hívhatod fel csütörtökön este, hogy "Szeretnék egy szobát foglalni egy éjszakára családom számára". Hogy könnyű dolgod legyen, ajánlok neked két családbarát szállodát, ahol az egy éjszaka két napot jelent, s ahol garantált a jókedv és a pihenés gyermekeidnek és nektek is. 
 Ha Velencét emlegetjük, akkor a magyar tó mellett eszünkbe jut az olaszországi szépség is, a tenger illata, az olaszok mentalitása.Nehéz összehasonlítani a két helyet, de nézzünk meg most egy magyarországi 4 csillagos hotelt a velencei tónál és egy olaszországi 4 csillagos kempinget Velencéhez közel a tenger mellett. Mi szól az egyik ill. a másik mellett, mi az előnye és a hátránya egy hotelnek és egy kempingnek. Hol érezhetné jobban magát egy család? Az olasz vagy a magyar Velencénél? Megpróbálok ezekre a kérdésekre választ adni.
Legyen szó nyári, őszi vagy téli, tavaszi családi pihenésről, a rossz idő mindig megkavarja egy kicsit az állóvizet. Amikor elkezd esni az eső, akkor úgy érezzük, hogy összedől a világ. Kapkodunk és megpróbálunk "újratervezni". Persze ez nem mindig megy könnyen, főleg, ha előtte nem néztünk utána a lehetőségeknek. A rossz időtől azonban nem kell megijedni. Nagyon sok érdekes és szórakoztató programot lehet szervezni ilyenkor is. Beleférhet például a programba egy kis mozizás, színházlátogatás, beltéri játszóház, élményfürdő és még a múzeumlátogatást is. Összeszedtem gyorsan én is pár javaslatot a hétvégére - mivel rossz időt mondanak -, hogy segítsenek nektek élmény telivé tenni a családi üdülést rossz idő esetén is. Csak felsorolom a javaslataimat, hogy ihletet kapjatok ti is és rossz időben is legyen jó a családi pihenés. Sőt különválogattam, hogy mit ajánlatok a babával, a gyerekkel és a kamasszal utazó családoknak a hétvégi családi pihenéshez, ha netalántán elromlana az idő. 
Alsópáhok, 2015. július 1., szerda (OTS) - Isten hozott! Ezzel a köszöntéssel kezdett kampányba, az alsópáhoki, - jövőre jubileumi, 20. évét ünneplő Kolping Hotel**** Spa & Family Resort. Az ország első családbarát szállodája a Három Királyfi, Három Királylány Babazászló-projektjét megismerve azt tűzte ki célul, hogy minden újszülött tiszteletére zászlót húzzon egy teljes éven át, aki csak Magyarországon megszületik.Régen hagyomány volt a kisbabás otthonokat zászlóval megjelölni, hiszen az a közösségnek is érték, öröm volt. Nem utolsó sorban pedig a jelzés alapján a családot a környéken lakók is segíteni tudták a születés körüli teendőkben. A hotel névadója ... (a folytatást a linkre kattintva tudod elolvasni)
 Amikor a nyár kellős közepén vagyunk, és még nem voltunk sehol nyaralni, hirtelen pánikba esünk és gyorsan foglalni szeretnék valamilyen jó szállodába. Érezzük, hogy ki kell szakadni a mindennapos állandó rohanásból, a beosztott napok és hetek világából, no de hogyan? A mobiltelefon állandóan szól, csipog vagy rezeg, jelezve, hogy "kapás" van. Fárasztó mindig és mindenhol elérhetőnek lenni: a nap 24 órájában, az év 365 napján. A mobil és az internet nem ereszt bennünket, még szabadságra sem. Ha eleged van már az állandó készenlétből és az internet világából, ha valóban csak a gyerekeiddel, családoddal szeretnél foglalkozni és igazán kikapcsolódni akkor bemutatok most néhány mobilmentes szállást, ahol ezt megtehetitek!
Gyenesdiás igazi családbarát és mondhatjuk, hogy programbarát település is. Egész évben, de főleg nyáron megszámlálhatatlan mennyiségű szórakozási lehetőséggel várják a családosokat. Az augusztus is bővelkedik jó dolgokban, amire érdemes ellátogatnotok. Ne halogassátok a nyaralást, már lassan az utolsó lehetőséghez értek, hiszen 26 nap múlva már kezdődik az iskola. Gyenesdiás vár mindenkit. Íme a gyenesdiási augusztusi programok listája. 
A családi nyaralásokból (főleg, ha baba- vagy kisiskolás korú gyerekkel utazunk el) biztosan nem maradhat ki a programból egy állatkerti séta vagy egy állatsimogató felkeresése. Hiszen az állatok viselkedése, közelsége nemcsak, hogy jótékony hatással van a gyerekekre, hanem jókedvre is deríti őket. Kutatások során azt is megfigyelték, hogy ez a jótékony hatás a kamaszkorú gyerekekre is igaz. A dühös, mogorva, kedvetlen tinédzserek egy idő után az állatok környezetében megenyhülnek, nyugodtabbak, kiegyensúlyozottabbak lesznek. Kedves anyuka és apuka, irány tehát a nyaralás helyszínéhez legközelebbi állatsimogatót felkeresni. 5 helyet ajánlok, ahol állatsimogató van. 
Napsütés, medencepart, koktélok, pihenés, kényelem… ez mind Téged vár Zalakaros legnagyobb családbarát wellness szállodájában. Ki ne szeretnétek végre kikapcsolódni, kimozdulni a hétköznapokból, elszabadulni a munkától, akár csak pár napra is? Ha még nem találtál helyszínt és izgalmas családi nyaralásra, közben egy kis nyugalomra és kényeztetésre vágysz édenkerti környezetben, akkor a Hotel Karos Spa kiváló választás lehet Neked és családodnak.Milyen kalandok várnak nyáron a családi üdülés alatt? 
A beszéd és a kommunikáció gyerek és szülő között talán az egyik legfontosabb út az érzelmi és értelmi fejlődéshez. Amikor beszélgetünk, akkor egymásra figyelünk, időt szánunk egymásra. Türelemmel hallgatjuk meg a másikat, hozzászólunk a témához, kérdezzük őt. Ő pedig válaszol. Ilyenkor sok szülő örömmel mondja, hogy Végre megnyílt!" Ha pedig már egyszer megnyílt, akkor ne hagyd újra bezárulni. A közös családi programok, a családi nyaralások a lehető legjobb alkalmak arra, hogy beszélgessetek egymással.„A jó család a társas lét és a bensőséges emberi kapcsolatok semmivel sem pótolható élményét adja a gyermekek számára. (Füle, 1984, 10. p.)". Sajnos a tapasztalatok azonban épp az ellenkezőjét mutatják. Keveset kérdezünk, kevésszer válaszolunk, kevés a társas kapcsolat. A nyári meleget idéző májusi hétvégén a Balaton partján elmélkedett szerkesztőnk és ezt tapasztalta...
Amikor anyává válunk kisbabánk megszületésekor, akkor egyből belénk vésődik a féltés és a kényeztetés érzése. Elindulunk egy úton, ami tele van szépséggel, göröngyös helyzettel, de tartogat számunkra élményt,vidámságot is. A bébivel való utazás nem egyszerű feladat, de ha elég lazán kezeled a helyzetet és nem görcsös rákészülésként éled meg, akkor mindjárt változik a megítélésed is. Összegyűjtöttem a legfontosabb bababarát szolgáltatásokat, melyek anyuka és a bébi számára is megkönnyítik a közös nyaralást vagy telelést.
Csokrot kötöttem számotokra azokból a gyakorlati tanácsokból, amelyek segítségével Ti is jól érezhetitek magatokat egy élményfürdőben, ha kisbabával mentek lubickolni. Azt bizonyára már sokan megtapasztaltátok, hogy a gyerekek mennyire imádják a vizet.  Tudósoktól és szakemberektől sokszor hallunk mindenféle tudományos magyarázatot arról, hogy a víz, mint őselem, mit is jelent a kicsik számára és miért is fontos, hogy tudjon úszni. Én azonban most nem erről fogok beszélni, hanem sokkal inkább pár praktikus tanácsot osztok meg veletek, amit olvasóimtól hallottam, illetve én is személyesen megtapasztaltam. Így lesz az élményfürdőzés bababarát >>>
Ígértem, hogy összefoglalom egyszer a négynapos családi üdülésünk élményeit. Pihenésre készültünk, közös családi programokra és élményekre. Az eleje döcögősre sikeredett... Három gyerekkel útnak indulni, úgy, hogy ez egyik még karonülő, a középső még gyerek, de egy örökmozgó egyéniség, és hát ott van még kamaszfiunk is. Mi szülők már csak a háttérben voltunk.  Az első két nap azzal ment el, hogy kapkodtunk a fejüket, mikor melyiknek van valami óhaja, sóhaja, nyűgje, baja. Két szót nem tudtunk váltani drága férjemmel, pedig jó lett volna. Azon voltunk, hogy minden percünket együtt töltsük a gyerekekkel, közös séták, fürdőzés, X-bokszozás, este közös vacsora az étteremben, majd beszélgetés a hallban.  Sok mindent terveztük, de kevés működött. Aztán közben rájöttem a stresszmentes családi üdülés titkára, s biztos, hogy a következő közös családi pihenésünk alkalmával már ezt a taktikát fogom alkalmazni.
Elindulni egy kisbabával élményfürdőbe (pláne, ha mellette van egy kicsivel nagyobbacska gyerkőc is a családban), nem egyszerű dolog. Csak azért nem egyszerű, mert biztos, hogy valami otthon marad. Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de nálam bevált módszer a lista készítés. Leírom Nektek, hogy az én listámon mik szerepelnek akkor, amikor a kicsi csomagját állítom össze.
Kisbabával elindulni vízpart mellé nyaralni, nagyon jó dolog. De valóban hogyan lehet felhőtlen a lubickolás egy kisbabával?
Te bevállalod, hogy a kisbabával éjjel indulj útra? Hosszú távra érdemes az utazáshoz a korahajnali indulást betervezni, mert ha szerencsénk van, akkor kisbabánk átalussza az út nagy részét és könnyebben kibírja a célig. Saját tapasztalatból írjuk:
Üdüléskor  kismamák esetén különösen fontos a kényelem és a praktikum. Fontos, hogy ne legyen túl nagy és nehéz a csomag, hogy a ruhák egymással jól kombinálhatóak legyenek és ne igényeljenek különleges kezelést.
A kert vagy játszótér szinte kötelező, ha babás és gyerekes szállást választunk.
Egy igazán kellemes utitárs, amikor a babavárás idején kényeztető pihenésre indulnak valamelyik belföldi bababarát szálláshelyre. A születendő gyermekkel a pocakban nem mindig kényelmes az utazás, de a  speciális Pocifix kismama párna kellemessé teszi a hosszabb-rövidebb utazást.
Megszületett a kisbaba és együtt utazik a család családi üdülésre. Hogyan használja a terhesség alatt is jól bevált Pocifixet?
Természetesen mást kell vinni egy bababarát hotelbe, egy apartmanba vagy panzióba. Bár a falusi panzióba vittem a piciknek kisasztalt és kisszéket. Enni, rajzolni, vizeskedni ...
A szoba mérete, felszerelése nagyon fontos. Ugyanis nem tudunk jól ellenni a babával, baba mellett ugyanabban a szobában, még akkor sem, ha egyébként vele alszunk. Az olcsó szállások mind a négyzetméteren spórolnak, vagyis kicsi a szoba, és a pótágy miatt mozdulni sem lehet.
Ha meglátok egy bizonyos nyaralásból egy fotót, két dolog történhet velem: VAGY összerándul a gyomrom, mert előjönnek a rossz emlékek VAGY még több fotót akarok látni  mert azt a megmagyarázhatatlan jó érzést még tovább akarom érezni magamban. 
Sajnos, ezt nem tudjuk elkerülni. Lehetséges mellékhatások a nyűgösség, a rossz alvás, és visszatérnek az éjszakai szopizások, vagy éppen a hajnaliak.
Az én babám nagyon korán felkelt, nem tudtunk vele mit csinálni, öt órakor kinek van kedve kinn caplatni babakocsival, vagy a nélkül.
Mindenki isteníti a homokot, a gyerek úgy kezdte, hogy nyáltól maszatos arcát beleértette, onnantól mindenhol homokos volt, letörölhetetlenül.
Minden attól függ, mihez szoktunk hozzá. Ha nem is az összes tanács, összes általam felsorolt felszerelés hasznos mindenkinek, egy listaképpen biztosan használható.
Ugye van olyan, hogy amikor megérkeztünk a szállásra, még nem lehet beköltözni az apartmanba,. Mert a szabály az szabály.
Amíg gyerek nélkül indultunk nyaralni, végtelennek tűntek a lehetőségek. Alig győztünk válogatni és minden olyan egyszerűnek tűnt. Aztán megszülettek a gyerekek – de ha csak egy született, már azzal is - megváltozott a helyzet.
------------Hát mi mást is csinálna, mint egész nap beszélget, rajzolgat, építget, olvasgat, zenét hallgat, papírt hajtogat, sétálgat a parkban. Igen, valóban így telnek az igazgató bácsi mindennapjai. Ugye milyen jó dolga van? De hogy valóban megismerjétek, készítettem vele egy interjút. Az interjúban azonban nem arra voltam kiváncsi, hogy miért csinálja, hiszen arra mindegyikünk tudja a választ: a családokért és a gyerekekért, hanem arra, hogy ...
----------------------Ezek a szavak nem csupán közhelyek, hanem a Kolping Hotel eddigi 20 évét jellemző tulajdonságok. A Kolping értékteremtés az összefogással kezdődött, megszületett a szálloda, a családok pihenésének találkozóhelye. A gyerekek benépesítették a szállodát, a szülők pihenhettek és semmi más dolguk nem volt, mint csemetéik szemében felfedezni az öröm és boldogság csillogó fényét. A Kolping Hotel azonban azokra a gyerekekre is figyel, akiknek nem adataik meg ez az öröm. Hogyan és milyen formában? Nem titok, nézd meg!
Összesen: 1-40 / 40
Pin It

Családbarát szállás

Gyerekbarát szállás
Családbarát szállás
Gyerekbarát szállodák

Itt minden a gyerekekért van.